swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -sarjan kolmonen Fleten vaihtaa tallia

Emilie Fleten (vas.) liittyy Tord Asle Gjerdalenin (oik.) perustamaan Team XPND Fuel of Norway -talliin. Kuva: NordicFocus

Emilie Fleten (vas.) liittyy Tord Asle Gjerdalenin (oik.) perustamaan Team XPND Fuel of Norway -talliin. Kuva: NordicFocus

Viime talvena Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailussa kolmanneksi sijoittunut norjalainen Emilie Fleten vaihtaa tallia. 28-vuotiaan trondheimiläisen perässä oli useampi talli, mutta Fleten teki sopimuksen Tord Asle Gjerdalenin viime vuonna perustaman Team XPND Fuel of Norwayn kanssa.

Team Kotengissa hiihtänyt Fleten kertoo norjalaiselle iltapäivälehdelle VG:lle, että hän sai tarjouksen myös Team Ragde Eiendomilta, jossa hän hiihti ensimmäisen kokonaisen kautensa sarjassa.

Viime talvena Tord Asle Gjerdalen oli Team XPND Fuel of Norwayn ainoa Visma Ski Classics -sarjassa säännöllisesti kilpaillut hiihtäjä. Talli julisti kuitenkin jo perustamisvaiheessa, että heidän tavoitteensa on innostaa nuoria ja erityisesti naisia mukaan hiihdon pariin. Tuosta tavoitteessa ei Fletenin kommentin perusteella ole tingitty:

– Olisi ollut hauska olla Marit Björgenin kanssa samassa tallissa, mutta on hauskempi olla mukana tallissa, jota pystyn auttamaan kehittymään ja jossa voin auttaa muita naisia heidän urallaan.

Team XPND Fuel of Norwayn yksi mentori on uransa lopettanut Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Viime talvena Fleten hiihti pitkillä matkoilla kuusi kertaa palkintopallille ja tavoite jatkon osalta on selvä.

– Tavoitteeni on kehittyä maailman parhaaksi pitkän matkan hiihtäjäksi.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit