KU Swix Pro 550x90px

Visma Ski Classics -sarjan ykköstähdille pahoja paleltumavammoja La Diagonelassa – kaksi kilpailijaa vaarassa joutua amputaatioon

Andreas Nygaard palellutti sormensa pahasti La Diagonelassa. Kuva: NordicFocus

Andreas Nygaard palellutti sormensa pahasti La Diagonelassa. Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classics -sarjan ykköstähdet Andres Nygaard ja Britta Johanson Norgren saivat noin 20 asteen pakkasessa hiihdetyssä La Diagonelassa pahoja paleltumia. Nygaard on pahimmassa tapauksessa sivussa kilpailuista jopa useampia viikkoja.

Nygaard sai ennen starttia hanskoilleen urheilujuomaa, mikä oli osaltaan aiheuttamassa paleltumia.

– Hanskat olivat kosteat, mutta eivät läpimärät, sanoo Nygaard Längd.selle.

Tällä hetkellä Nyygaard on sairaalassa Italian puolella, lähellä Bormiota. Hän on näillä näkymin sairaalassa torstaihin asti. Kilpailun jälkeen hänen sormissaan olleita vesikelloja punkteerattiin ja tänään niille tehtiin muita kirurgisia toimenpiteitä.

– Voin hyvin, mutta sormet eivät.

Nygaard huomasi kilpailun aikana, että kaikki ei ole hyvin, mutta kilpailun tuoma adrenaliini piti huolen, että hän ei kiittänyt sormiinsa sen suurempaa huomiota.

Nygaard ei hiihdä tulevan viikonloppuna Toblach-Cortinassa eikä Macialongankaan suhteen näytä lupaavalta.

– Ammattihiihtäjälle lähiajat näyttävät huonolta. Pitää kuitenkin noudattaa lääkärin ohjeita, jotta sormet saadaan toimimaan jatkossa, itsekin lääkäriksi opiskeleva Nygaard sanoo.

Todennäköisesti Nygaard joutuu viettän kolmesta neljään viikkoa sisätiloissa, sormet paketissa.

– On selvä, että Marcialongan väliin jääminen harmittaisi. Se on ollut minulle iso tavoite. Kokonaiskilpailun voittamisen suhteenkaan ei näytä hyvältä, sanoo kaksi edellistä kokonaiskilpailua voittanut Nygaard.

Katso Nygaardin Instagram-päivitys sairaalastaKatso Nygaardin Instagram-päivitys sairaalasta.

Johanson Norgrenin tuleva viikonloppu vaarasssa

Britta Johanson Norgren julkaisi pian kilpailun jälkeen Instagranmissa kuvan paleltuneista varpaistaan. 

– Aina ei riitä, että on lämpimät vaatteet ja varpaanlämmitimet monoissa. Kylmyys on asia, jota meidän tulee kunnioittaa suuresti, kirjoittaa hän Instagramissa.

Katso Johanson Norgrenin Instagram-julkaisu varpaistaan.

Kaksi kilpailijaa vaarassa joutua amputaatioon

Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi, että La Diagonelassa hiihtäneet Michael Eklöf ja Patrick Ottilinger ovat vaarassa joutua amputaatioon. Eklöf on vaarassa menettää ukkovarpaansa ja Ottilingerilla vaarassa on kaksi sormea.

Molempien tilaa seurataan ja he joutuvat odottamaan epätietoisuudessa mahdollisesti useita päiviä.

Säännöt kovalla pakkasella

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n säännöt sanovat, että 15 - 25 asteen pakkasella kilpailjioita on varoitettava pakkasesta.

Lainaus säännöistä:
"388.2 Between minus 15 ° and minus 25 °C
388.2.1 If the temperature level is forecast to be between minus 15 °C and minus 25 °C at any point on the course, recommendations regarding cold weather protection should be made available to the competitors. Under such conditions it is the responsibility of the competitors to seek the information and to follow the recommendations given by the organiser."

Visma Ski Classics tiedottaa Facebookissa, että pakkasvaarasta tiedotettiin edellisiltana joukkueejohtajien kokouksessa ja että urheilijoilla on mahdollisuus käyttää lämmitettäviä sukkia, hanskoja ja pohjallisia. 

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit