swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -talleissa liikehdintää

Vasaloppetin kestomenestyjä Stian Hoelgaard vaihtaa tallia. Kuva: W Sportsmedia / Magnus Östh

Vasaloppetin kestomenestyjä Stian Hoelgaard vaihtaa tallia. Kuva: W Sportsmedia / Magnus Östh

Visma Ski Classics talleissa on tapahtunut ja tapahtuu kevään ja kesän aikana muuttoliikettä. Tässä muutamia poimintoja viime viikoilta.

Ruotsalaistalli Lager 157 julkisti tänään tulevan kauden urheilijansa. Talli vahvistuu norjalaisella Thea Krokan Murudilla ja niin ikään norjalaisella Rune Skaug Mathisenilla. Murud siirtyy talliin Team Kaffebrykkerietistä ja Mathisen Team Parkettpartnerissa. Murud päätti kautensa Årefjellsloppetin kolmanteen sijaan. Mathisenin viime talven paras hiihto oli Marcialongan kahdeksas sija. Aiemmin uutisoitiin jo Hanna Falkin siirtymisestä Lager 157:n talliin.

Lager 157:ssa hiihtänyt Årefjellsloppetin nelonen Öyvind Moen Fjeld lopetti uransa.

Team Kotengissa hiihtänyt norjalainen Stian Hoelgaard puolestaan siirtyy ruotsalaiseen Team Curiraan. Hoelgraadia voi pitää Vasaloppet-spsialistina. Vuodesta  2016 vuoteen 2020 hän saalisti Vasaloppetista sijat 2, 3, 3, 2, 2, joten kyseessä on kovan luokan värväys Team Curiralta.

Viime talvena kuusi palkintopallisijaa ottanut Team Kotengin Emilie Fleten on Kestävyysurheilu.fin tietojen mukaan neuvotellut useamman tallin kanssa, mutta virallista tietoa mahdollisest siirrosta ei ole ainakaan vielä tullut.

Suomalaisista Ari Luusua kertoi kolme viikkoa siitten Lapin Kansalle, että sopimus Vltava Fund Ski Teamin kanssa on katkolla ja toiveissa on paikka astetta kovemmassa tallissa. Luusua pohtii Lapin Kansan mukaan myös oman tallin perustamista.

Heli Heiskanen on ilmoittanut kertovansa tulevan kauden kuvioistaan toukokuun aikana.

Tulevan kauden Visma Ski Classics -kalenteri julkaistaan alustavien tietojen mukaan toukokuun lopussa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit