swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Decathlon Experiencessä mukana suomalaisväriä

Decathlon Experience on ranskalaissveitsiläinen talli, johon Kati Roivas tuo suomalaisväriä.

Decathlon Experience on ranskalaissveitsiläinen talli, johon Kati Roivas tuo suomalaisväriä.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Viime kauden jälkeen kaksi Keski-Euroopan tiimiä pistivät hynttyyt yhteen ja muodostivat uuden ja vahvan joukkueen. E-Liberty ja Crédit Agricole Franche-Comté sulautuivat Décathlon Expérience-nimiseksi ryhmäksi ja tämän ranskalaissveitsiläisen hiihtoporukan tavoitteena on taistella rintarinnan Visma Ski Classics -sarjan huippuja vastaan. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta joukkueen hiihtäjillä on kovia saavutuksia tukemaan pyrkimystään.

Alexis Jeannerod ja Roxane Lacroix jättivät Lukas Bauerin tiimin taakseen ja hyppäsivät tämän uuden joukkueen matkaan. Molemmat hiihtäjät ovat Pro Tourilla tuttuja nimiä ja vakituisia top-20 hiihtäjiä. Alexisin paras tulos viime kaudelta oli 14:s sija Toblach-Cortinassa, kun taas Roxane oli kymppisakissa kolme kertaa. Seitsemäs sija Toblach-Cortinassa oli hänen kauden huippunsa.

Näiden kahden ranskalaisen hiihtäjän lisäksi, Marie Kromer taisteli itsensä viidentoista parhaan joukkoon jokaisessa kisassa paitsi La Venostassa. Joukkueen pohjoismaalainen väriläiskä on Kati Roivas, joka kantaa kunnialla maamme värejä. Hän saavutti Morassa sijaitsevan Vasaloppetin maalin sijalla 18 ja oli Toblach-Cortinassa kolme sijaa korkeammalla.

Joukkueen miespuoliset hiihtäjät ovat kokeneita konkareita FIS Worldloppet Cupista, jossa he ovat sijoittuneet kärkipäähän ja usein myös palkintopallille. Antoine Auger, Theo Deswaziere, Thomas Joly ja Bastien Poirrier tulevat varmasti hätyyttelemään kärkisijoja ja hengittämään pitkän matkan hiihdon sankareiden niskaan tulevana talvena. He ovat kaikki vahvoja pistemetsästäjiä, vaikka luisteluhiihto on heille ehkä se tutumpi etenemismuoto.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit