swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Endless Local Nordic Team

Endless Local Nordic Team koostuu saksalaisista hiihtäjistä.

Endless Local Nordic Team koostuu saksalaisista hiihtäjistä.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Nämä saksalaiset hiihtäjät kutsuivat itseään nimellä Team Nordic People, mutta nyt he haluavat olla ikuisia hiihtosankareita. Tiimin jäsenet ovat tuttuja niille, jotka aktiivisesti seuraavat Visma Ski Classics -sarjaa. He tuskin tulevat koreilemaan palkintopallilla tulevan talven hiihdoissa, mutta he tuovat vahvan saksalaisen leiman muuten kovin skandinaavisiin hiihtoympyröihin.

Jessica Wirth ei kilpaillut ahkerasti viime kaudella ja hänen ainoaksi merkinnäksi jäi Livignon henkilökohtainen prologi. Edellisellä kaudella hän oli aktiivisempi ja suoritti neljä kisaa, joista prologin 30:s sija ja Marcialongan 31:s sija olivat hänen parhaat saavutuksensa. Ann Cathrin Uhl oli seitsemäs viime talven Vasaloppet China-kisassa, joka on Visma Ski Classics Challengers-tapahtuma, ja 44:s Toblach-Cortinassa.

Miesten rintama on selkeästi vahvempi tällä saksalaisella taisteluryhmällä ja Michael Kuislen sijoitukset pyörivät viidenkympin tienoilla ja 44:s sija La Diagonelassa jäi hänen parhaaksi suoritukseksi viime talvelta. Florian Rhode ei kalpene Michaelin rinnalla, joista todisteena 42:s sija Jizerska Padesatka-hiihdossa ja 48:s sija Vasaloppetissa. Florian Göbelillä oli loistava päivä Sveitsin kirkkaan auringon alla ja hän saavutti Zuozin keskustan sijalla 40 La Diagonela-hiihdossa. Robin Frost puskee lähellä joukkuekavereitaan ja hänelle Jizera-vuoristo osoittautui parhaaksi taistelutantereeksi ja hänen nimensä koreili sijalla 62 Jizerska Padesatkan lopputuloksissa.

Näiden kolmen vahvan hiihtäjän lisäksi kaksi urheilijaa, Christian Winker ja Patrick Ottilinger, siirtyivät toisesta saksalaisesta tiimistä, Team Tri Nordic Coachingista, ja heillä on vielä matkaa kunnianarvoisaan top 50-kerhoon, mutta uusien joukkuekavereiden tuki ja into varmasti auttavat heitä nostamaan tasoaan alkavan talven kisoissa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit