swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Feclaz Formation Longue Distance

Feclaz Formation Longue Distance tulee Ranskasta.

Feclaz Formation Longue Distance tulee Ranskasta.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Féclaz Formation Longue Distance on uusi joukkue Ranskasta ja he luottavat nuorten hiihtäjien voimaan. Kaikki jäsenet ovat syntyneet 90-luvulla paitsi Anouk Faivre Picon. Heillä ei ole vielä monia Visma Ski Classics-tarinoita kerrottavanaan, mutta tulevan talven jälkeen heidän tarinankerrontansa saa varmasti lisävauhtia. Joukkuetta ei tulla näkemään jokaisessa osakilpailussa.

Edellä mainittu Anouk ei kilpaillut viime kaudella, mutta hän sijoittui neljänneksi Engadin Skimarathonilla vuonna 2019. Kyseinen hiihto oli ensimmäinen luistelukisa Visma Ski Classicsin historiassa. Céline Chopard Lallier on hiihtänyt palkintopallille monissa Keski-Euroopan pitkän matkan hiihdoissa ja ensi talvena hän testaa kapasiteettiaan Livignossa ja Birkebeinerrennetissä. Claire Moyse täyttää 21 vuotta joulun jälkeen ja pitkät matkat ovat hänelle vielä tuntematon haaste, mutta tulevan kauden prologit ja Toblach-Cortina tulevat karttuttamaan hänen kokemustaan.

Miesten puolella sveitsiläinen Arnaud Du Pasquier ylitti Vasaloppetin maaliviivan Morassa sijalla 74. kun taas Paul Combey oli 55:s. Toblach-Cortinassa. Molemmat hiihtäjät tähyävät korkeammalle tulevan kauden koitoksissa ja haluavat myös saada paremman tuntuman pitkän matkan hiihdon lajisalaisuuksiin. Paul Goalabre osallistui muutamaan pitkän matkan hiihtoon viime talvena, mutta Visma Ski Classics on hänelle vielä uusi tuttavuus.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit