swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Heli Heiskasen Slavia Pojistovna Sport Team

Slavia Pojistovna Sport Teamissä nähdään Heli Heiskanen.

Slavia Pojistovna Sport Teamissä nähdään Heli Heiskanen.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Slavia Pojistovna Sport Team tunnetaan parhaiten legendaarisesta hiihtäjästään, Stanislav Řezáčista, 47, jolla on 12 palkintopallisijaa Visma Ski Classics -sarjan syntymästä asti. Tämän lisäksi hän on voittanut Birkebeinerrennetin neljä kertaa ja hänellä on useita palkintopallisijoituksia maailman tunnetuimmassa hiihdossa Vasaloppetissa.

Tiimin kaksi muuta miestä, Pavel Endrst ja Pavel Sehnal, kalpenevat vertailussa kuuluisaan joukkuejäseneensä, mutta nyt heillä on mahdollisuus jättää oma merkkinsä historian kirjoihin. Pavel Endrst onnistui pääsemään sadan parhaan hiihtäjän joukkoon yhdessä kisassa viime kaudella ja tämä tapahtui hänen kotikentällään Jizerska Padesatka -hiihdossa. Pavel Sehnal puolestaan osallistui vain La Diagonela -kisaan Sveitsissä, jossa hän taisteli itsensä juuri ja juuri 400 parhaan joukkoon.

Tässä tiimissä on myös suomalaisväriä Heli Heiskasen myötä, joka siirtyi yhdestä tsekkiryhmästä toiseen tälle kaudelle. Heli edusti Vltava Fund Teamiä yhdessä Ari Luusuan, Isak Hömströmin ja Noora Kivikon kanssa viime talvena. Helin kausi ei mennyt ihan odotusten mukaisesti ja hän kykeni tunkeutumaan arvostettuun kymppisakkiin vain kahdesti; 8:s Jizerska Padesatkassa ja 10:s Vasaloppetissa.

Toinen vahva naishiihtäjä tiimissä on Klára Moravcová, jonka taustat ovat sekä hiihdossa että ampumahiihdossa. Hän osallistui 2014 vuoden olympialaisiin ja MM-kisoihin vuonna 2009. Mielenkiintoista nähdä, miten pitkän matkan hiihto sujuu konkarilta tulevan talven vaativissa kisoissa.

Helin ja Kláran lisäksi joukkueessa on nuori naisurheilija nimeltään Tereza Hujerova, jonka saavutukset eivät vielä päätä huimaa, mutta hänellä on vielä vuosia aikaa nostaa tasoaan. Hänen viime vuoden paras saavutus oli 25:s sija Toblach-Cortina-hiihdossa Italiassa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit