swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: kaksinkertainen Vasaloppet-voittaja Lina Korsgren Team Ramuddenin tähti

Ruotsalaisen Team Ramuddenin tähtenä on Lina Korsgren

Ruotsalaisen Team Ramuddenin tähtenä on Lina Korsgren

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Ruotsalainen Team Ramudden tuli, näki ja valloitti viime talven laduilla ja heillä oli vielä kaiken lisäksi todella hauskaa yhdessä. Joukkuejohtaja Gustav Korsgren on omistautunut vetäjä, joka todella huolehtii hiihtäjistään sekä kisoissa että niiden ulkopuolella. Hän on myös onnistunut löytämään todella lahjakkaita nuoria hiihtäjiä, joiden harteilla lepää lajin tulevaisuus.

Toki tiimin kantava voima on edelleen kaksinkertainen Vasaloppet-voittaja Lina Korsgren, jonka häikäisevä voitto viime talvena mykisti sekä kanssahiihtäjät että katsojat. Hän oli ensimmäinen nainen, joka lähenteli jo top-50 rajapyykkiä kokonaiskisassa miehet ja naiset mukaan lukien. Hän tuli maaliin yhtä aikaa La Diagonela -voittaja Ilya Chernousovin kanssa sijalla 57. Hän oli myös ylivoimainen Kaiser Maximilian Lauf -kisassa, jonka jälkeen hän sairastui, joka vei häneltä mahdollisuuden taistella kokonaiskilpailun voitosta. Tulevana talvena hän on vahva kandidaatti yhdessä Astrid Øyre Slindin kanssa haastamaan lajin kuningattaren Britta Johansson Norgrenin.

korsgren vasaloppet2020 moLina Korsgren Vasaloppetin 2020 voittajana. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Viime talven komeetoiksi nousivat kuitenkin Max Novak ja Ida Dahl. Molemmat voittivat nuorten sarjan ja olivat melkein palkintopallilla muutamassa kisassa. Etenkin Max osoitti uskallusta ja rohkeaa taktiikkaa taistelemalla voitosta myös sprinttikisassa Stian Bergiä vastaan ja sen lisäksi vielä kolkuttelemalla kärkisijoja itse kokonaiskilpailuissa. Jopa Stian ihmetteli Maxin kykyjä ja rohkeutta ladulla. Max sijoittui kahdeksanneksi kauden lopputuloksissa ja oli kymppisakissa neljä kertaa parhaana sijoituksenaan Toblach-Cortinan neljäs tila. Ida puolestaan oli neljäs Vasaloppetissa ja Marcialongassa sekä sijoittui seitsemänneksi kokonaiskilpailussa.

team ramudden moTam Ramudeenin iloista joukkoa Tablach-Cortinassa. Kuva: Magnus Östh / W sportsmedia

Maxin ja Idan lisäksi joukkueessa on kaksi muuta kovaa nuorta hiihtäjää. Jenny Larsson hiihti myös kymmenen parhaan naisen joukkoon jokaisessa kisassa, paitsi henkilökohtaisessa prologissa ja Toblach-Cortinassa. Hän oli lopputuloksissa yhdeksäs. Johannes Eklöf on ollut hieman Maxin varjossa, mutta hän on vahva top-20-hiihtäjä, jonka kauden paras saavutus oli 16. sija La Diagonelassa.

Gustav on myös kiinnittänyt uuden nuoren norjalaisen nousevan tähden joukkueeseen. Herman Paus on vasta 20-vuotias, mutta hän osoitti olevansa potentiaalinen tulevaisuuden menestyjä sijoittumalla 60:nneksi sekä Vasaloppetissa että Marcialongassa. Tiimiin tullee vielä seitsemäs hiihtäjä, jonka henkilöllisyyttä ei ole vielä paljastettu.

Team Ramudden sijoittui neljänneksi Pro Team-kilpailussa viime kauden jälkeen ja tähyää nyt palkintopallille. Tavoite on kivenkova, mutta joukkue on yhtenäinen ja henkisesti vahva. Jos Lina säilyy terveenä, hän taistelee sisukkaasti kokonaiskilpailun voitosta. Jos Max ja Ida nostavat rimaa hieman korkeammalle, he ovat vakiokasvoja palkintoseremonioissa. Jos Jenny, Johannes ja jopa Herman saavat hieman lisää potkua menoonsa, tai paremminkin tasatyöntötempoa, tämä Marabou-maan joukkue nousee lopullisesti parrasvaloihin.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit