swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Lager 157 Ski Team on sarjan kovin ruotsalaistalli

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Lager 157 Ski Team on ehdottomasti naapurimaamme paras ammattilaisjoukkue. Heidän edesottamuksiaan voi seurata sosiaalisessa mediassa ja joukkueen nuoret hiihtäjät ovat esimerkillisiä urheilijoita sekä asenteeltaan että työmoraaliltaan. Ja onhan tiimissä lajin kiistaton kuningatar Britta Johansson Norgren, jolla on viisi peräkkäistä Visma Ski Classics Champion -titteliä.

Tiimillä oli mahtava kausi viime talvena, kun Emil Persson voitti kaksi osakilpailua ja Marcus Johansson pääsi palkintopallille kahdesti sijoittuen molemmilla kerroilla kolmanneksi. Porukka pysyy tiiviinä ja jatkaa samoilla linjoilla, mutta nyt estradille astuu myös viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Anton Karlsson. Hän ehti jo voittaa kauden avauksen Ruotsissa ja on tietysti lajin sprinttikuningas, joka nyt tavoittelee nyt myös keltaista liiviä itselleen. Kaikki nämä kolme hiihtäjää ovat tulevan kauden kiistattomia suosikkeja.

Joukkueen uutena väriläiskänä ja tulevaisuuden toivona on Karolina Hedenström, 20 vuotta, jolla ei vielä ole mainittavaa menestystä pitkiltä matkoilta. Hän ei anna kokemuksen puutteen haitata vaan antaa palaa täydellä höyryllä osallistumalla jopa kuuteen osakilpailuun. Elin Mohlin jatkaa tiimissä Brittan vahvistuksena ja hänen paras sijoituksensa viime kaudelta oli 9. tila Jizerska Padesatkassa.

Britta Johansson Norgren on ollut viime kausina todella vaikea voitettava, mutta viime talvena sekä Astrid Øyre Slind ja Lina Korsgren näyttivät, että heillekin voitto maistuu ja vieläpä ylivoimaiseen tyyliin. Harmittavasti molemmat hiihtäjät sairastuivat keskellä kautta, joten Britta pystyi viemään kokonaiskilpailun voiton, mutta tänä talvena taistelu pitkän matkan hiihdon kuningattaren kruunusta tulee olemaan veristä.

Norgren20190127mr038Britta Johansson Norgren on voittanut Visma Ski Classics -sarjan peräti viisi kertaa putkeen. Kuva: NordicFocus

Øyvind Moen Fjeld on vahva ja sisukas hiihtäjä, mutta hän ei ole saanut ulosmitattua parasta potentiaaliaan lukuun ottamatta Ylläs-Levin palkintopallisijaa toissa talvena. Ehkä tämä talvi sujuu paremmin vieden hänet taas kohti kärkitaisteluita. Andreas Holmberg on myös saanut urallaan maistaa kuohuviiniä palkintopallilla, mutta viime kauden paras sijoitus oli 6:s sija Marcialongassa. Hän on myös vahva mäkihiihtäjä, joten ei olisi mikään ihme nähdä hänetkin uudestaan pallilla.

Tällä tiimillä on lahjakkaita hiihtäjiä, motivoitunut asenne ja hyvä sponsori, joten he tulevat taistelemaan lajin herruudesta jokaisella rintamalla. Joukkueen kova tavoite on nousta lajin johtotähdeksi ja syöstä norjalaiset tiimit valtaistuimelta.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit