swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Lukas Bauerin eD System Bauer Team

eD System Bauer Team on Lukas Bauerin johtama tshekkiläistalli

eD System Bauer Team on Lukas Bauerin johtama tshekkiläistalli

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Lukas Bauer on meille suomalaisillekin tuttu hiihtäjälegenda. Viime vuosina hän on kuitenkin ollut vahvasti esillä pitkän matkan hiihdon taisteluareenalla, ensin itse hiihtäjänä ja nyt oman eD System Bauer Teaminsä vetäjänä. Hänen joukkueensa on varsin menestynyt ja hiihtäjät ovat edustaneet monia eri kansalaisuuksia. Tuleva kausi on kuitenkin melko haastava Lukasille ja hänen tiimilleen, koska kaksi hänen ranskalaista vahvistustaan, Roxane Lacroix ja Alexis Jeannerod, siirtyivät toiseen tiimiin ja venäläinen La Diagonela -voittaja Ilya Chernousov ei ole enää joukkueessa mukana. Muutoksista huolimatta eD System Bauer Team sykkii tulta ja tappuraa.

Katerina Smutná on yksi lajin suurimmista tekijöistä 32:lla Pro Tourin palkintopallisijoituksellaan, joista 11 on voittoja. Viime kaudella hän oli pallilla kolme kertaa; Vasaloppetissa ja La Diagonelassa sijalla kolme ja kauden avauksessa Livignossa toinen. Hänen lisäkseen tiimin uutena kasvona on vuoden 2018 Vasaloppet-yllättäjä Bob Impola (2.), joka edusti Team Sernekeä aikaisempina vuosina. Kyseinen joukkue lopetti toimintansa viime kauden jälkeen joukkueen johtaja Martin Holmstrandin siirtyessä muihin tehtäviin.

Anna Sixtova on aktiivisesti kilpaillut kotimaassaan Tsekeissä ja saavutti sijan 15. Jizerska Padesatkassa. Hänellä on kalenteri täynnä ensi kaudelle eli hänen tarkoituksenaan on osallistua kaikkiin mahdollisiin Visma Ski Classics -hiihtoihin. Jonas Bestak kilpaili Alpen Cupissa viime talvena ja hänet on nähty myös muutamissa maailmancupin osakilpailuissa, mutta Pro Tour on hänelle vielä uusi kokemus. Adam Matousilla on vastaavanlainen tausta kuin Jonasilla, kun taas Miroslav Rypl on edustanut maataan sekä Seefeldin MM-kisoissa että useissa Alpen Cupin ja maailmancupin taistoissa. Viime talven Jizerska Padesatkassa hän ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, mutta saavutti sijan 61.

Ilia Poroshin on uusi venäläinen vahvistus ja hänellä on vahvoja suorituksia maailmancupissa, maansa mestaruustaistoissa ja muissa eri hiihdoissa. Hän oli 27:s maailmancupin yhdistelmäkisassa Lillehammerissa alkukaudesta ja 21:s Rukan mini tourin kokonaistuloksissa. Nämä sijoitukset osoittavat, että miehellä on kykyjä ja kapasiteettiä koviin suorituksiin myös pitkillä matkoilla. Hän sijoittui jo 15:sta Jizerska Padesatkassa, joten nousu kymppisakkiin ei ole mikään mahdottomuus tältä naapurimaamme hiihtäjältä.

Lukas Bauerin joukkue on tasaisen vahva, mutta heiltä puuttuu selkeä kiintotähti miesten puolella ja Katerina Smutnákaan ei ole aivan yhtä kovassa vedossa kuin muutama vuosi sitten, jolloin ykköstila näytti olevan hänelle vain paperia. Tasaisilla suorituksilla hiihtäjät tulevat varmasti keräämään hyvän potin pisteitä, mikä pitää tiimin lähellä kärkeä joukkuekilpailussa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit