swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Noora Kivikko mukana Vltava Fund Ski Teamissä

Noora Kivikko hiihtää Vltava Fund Ski Teamissä.

Noora Kivikko hiihtää Vltava Fund Ski Teamissä.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Viime kaudella tsekkiläisessä Vltava Fund Ski Teamissä hiihti neljä suomalaista urheilijaa; Ari Luusua, Heli Heiskanen, Isak Holmström ja Noora Kivikko. Suomalaiset ovat nyt lähestulkoon purjehtineet uusiin satamiin edustaen muita tahoja, mutta joukkue saa nyt apua naapurimaastamme. Ruotsalainen Maria Gräfnings tekee paluun Visma Ski Classics -laduille ja häneltä löytyy kyllä vauhtia, josta Vasaloppetin viides sija vuonna 2019 on hyvä todiste. Hän on ilmoittautunut jokaiseen osakilpailuun tulevalla kaudella.

Tämä joukkue on ollut jo kahtena kautena peräkkäin kymmenen parhaan joukossa joukkuekilpailussa, mutta tulevat kausi voi olla melko haastava tsekkiläiselle ryhmälle. Ilman selkeitä huippuhiihtäjiä miesten puolella joukkueella on kova työ pitää itsensä mukana kärkikahinoissa. He luottavat nyt kokemukseen ja hyvällä onnella ja itsensä ylittämisellä tämä porukka voi tuottaa miellyttäviä yllätyksiä.

kivikko jiz50 2020 moNoora Kivikko Jizerska padesatkassa 2020. Kuva: Magnus Östh / W sportsmedia

Andrea Klementová oli tasainen top-30-hiihtäjä, kun taas Noora Kivikko onnistui saavuttamaan useita top-20-sijoja. Molemmat haluavat nostaa tasoaan ensi kauden koitoksissa, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo. Adéla Boudíková oli viime kauden syrjässä kisaladuilta saatuaan Anicka-nimisen tyttövauvan, mutta hän tekee nyt paluun Pro Tourille. Hän oli neljäs Jizerska Padesatkassa vuonna 2019. Comeback synnytyksen jälkeen on varmasti haastavaa, mutta jos Adéla löytää toissa talven vauhdin, hän voi ainakin kotikisassaan taas yllättää.

Fabián Štoček kykenee olemaan neljänkymmenen parhaan joukossa miesten sarjassa ja Lukas Bauerin tiimistä siirtynyt Jan Šrail lähentelee jo kärkiporukoita. Hänen viime kauden parhaat suorituksensa osuivat kahteen Italian osakilpailuun, joten hänellä oli tuliaisina kotiin vietäväksi 25. sija Toblach-Cortinassa ja 28. La Venostassa. Molempien hiihtäjien on kyettävä nostamaan rimaa korkeammalle ja pääsemään lähelle lajin huippujen vauhtia, koska he ovat ainakin tällä hetkellä joukkueen tärkeimmät pisteenkerääjät miesten puolella. Pisteitä tämä joukkue tulee tarvitsemaan ensi talven karkeloissa, jos haluavat pysyä himoitussa kymppikerhossa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit