swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Russian Winter Teamissä nähdään myös kolminkertainen olympiamitalisti Maxim Vylegzhanin

Russian Winter Team tulee kamppailemaan kärkisijoista.

Russian Winter Team tulee kamppailemaan kärkisijoista.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Viime kaudella Russian Winter Team tunki itsensä parrasvaloihin ja saavutti kolme palkintopallisijaa, joista yksi oli Ermil Vokuevin voitto La Venostassa, Alexey Shemiakin pääsi kolmanneksi La Diagonelassa ja Anastasia Vlasova yllätti kaikki kovalla loppukirillään Toblach-Cortinan naisten kilpailussa ja sijoittui kolmanneksi. Myös muut tiimin jäsenet menestyivät erittäin hyvin, joka takasi sen, että tämä venäläinen joukkue nousi joukkuekilpailun lopputuloksissa viidenneksi.

vokuev lavenosta moErmil Vokuev onnistui voittamaan viime kaudella La Venostan. Kuva: Magnus Östh

Tiimin kokoonpano pysyy koko lailla samana ja edellä mainitut menestyjät jatkavat taisteluaan kärjen tuntumassa. Anastasia Rygalina ja Olga Tsareva eivät olleet yhtä hohdokkaita kuin Vlasova, mutta kymppisakki oli heille tuttua kauraa. Heidän tulevan kauden tavoitteenaan on nostaa rima korkeammalle ja kolkutella top-kolme-kerhon ovea.

Kolminkertainen olympiahopeamitalisti ja viisinkertainen MM-mitalisti Maxim Vylegzhanin näytti viime talvena, että häneltä löytyy virtaa ja kykyjä myös pitkän matkan hiihtoon. Hänen kauden sijoituksensa olivat kaikki kolmenkymmenen parhaan joukossa, joista La Diagonelan 9. ja Marcialongan 11. sijat olivat parhaat saavutukset.

vylegzhanin lavenosta moMaxim Vylegzhanin hiihti viime vuonna La Venostassa sijalle 9. Kuva: Magnus Östh

Alexandr Grebenko voi olla tiimin seuraava kukitettava hiihtäjä, koska hän oli 15. parhaan joukossa jokaisessa kisassa, johon otti osaa, paitsi Jizerska Padesatkassa, jossa sijoitus putosi niukasti päälle kahdenkymmenen. Aleksei Dvoskin on myös vahva työjyrä, joka hiihti lähes jokaisessa kisassa top-20:n pintaan ja Toblach-Cortinassa hän melkein onnistui pääsemään kahdenkymmenen parhaan joukkoon sijoittumalla 21:ksi.

Dmitri Bagrashov ja Dina Nekrasova ovat joukkueen uusia kasvoja ja heillä on kokemusta Eastern Europe Cupista ja nyt he saavat tilaisuuden näyttää taitonsa Visma Ski Classics -areenalla.

Joukkue on vahva ja tulee taistelemaan kärkisijoituksista sekä miehissä että naisissa, mutta Ermil Vokuev ei tule osallistumaan kaikkiin hiihtoihin, mikä tietysti pudottaa venäläistiimin mahdollisuuksia. Varmaa on kuitenkin, että ”Venäjän Talvi” puree kovaa kun kausi numero yksitoista alkaa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit