swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Silvini Madshus Team

Silvini Madshus Team tulee Tshekistä.

Silvini Madshus Team tulee Tshekistä.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Tällä tsekkiläisellä tiimillä on periksiantamaton asenne ja he sanovat olevansa maansa suurin hiihtoseura. Tiimissä on kolme kovan luokan konkaria, Jiří Pliska, Václav Sedláček ja Martin Jakš, joiden vanavedessä muut jäsenet kulkevat kohti kirkkaampaa tulevaisuutta.

Jiri on loistava lipunkantaja tiimille ja hänen 19:s sija Marcialongassa, 21:s sija Jizerska Padesatkassa ja 41:s sija Vasaloppetissa ovat vahvoja näyttöjä miehen kyvyistä. Václav oli melkein yhtä menestyksekäs kuin seurakaverinsa ja hän onnistui pääsemään top 40-ryhmään jokaisessa hiihdossa, joihin otti osaa viime talvena. Martin on puolestaan vetäytynyt aktiivisesta kilpahiihdosta, mutta hänen meriittilistallaan on olympia-, MM- ja maailmancup-kisoja ja hän hiihti kymppisakkiin 50 kilometrin perinteisessä kisassa ja 30 kilometrin skiathlonissa vuoden 2018 olympialaisissa.

Joukkueen muut hiihtäjät eivät ole yhtä kovia sankareita kuin yllä mainitut, mutta he tähyävät kohti menestystä, joka saattaa hyvinkin olla edessä ensi talvena. Pavel Janeček kykenee hiihtämään viidenkymmenen parhaan joukkoon, jos onnetar on hänen puolellaan. Karolína Grohová löysi nimensä top 20-listalta jokaisessa hiihdossa, joihin osallistui viime kaudella. Helena Karásková-Erbenová ei ole kilpaillut sitten vuoden 2011 ja Anne-Marie Hejnán paras hiihto sattui kotikisaan hänen sijoittuessaan 23:nneksi Jizerska Padesatkassa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit