swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Skimarathon Team Austriassa mukana kaksi suomalaista

Skimarathon Team Austriassa on mukana kaksi suomalaishiihtäjää.

Skimarathon Team Austriassa on mukana kaksi suomalaishiihtäjää.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.


Skimarathon Team Austria näyttää paperilla tulevan Itävallasta, mutta tarkempi katsaus paljastaa, että ryhmä koostuu kansainvälisistä urheilijoista. Joukkueessa on kaksi suomalaista ja kaksi saksalaista hiihtäjää ja yksi jopa Australiasta asti. Tiimin missio on levittää pitkän matkan hiihdon sanomaa aina siellä missä he liikkuvatkin.

Joukkueen paras mies- ja naishiihtäjä kantavat sinivalkoisia värejä. Veli-Matti Räsänen sijoittui 59:nneksi Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailussa ja Terhi Pollarin nimi koreili sijalla 32 lopputuloksissa. Nämä hiihtäjät ovat varmasti myös tiimin parhaat pisteenkerääjät ensi talvenakin, vaikka eivät hiihdäkään kaikkia osakilpailuja.

Suomalaisten lisäksi saksalaiset vahvistukset kantavat nimiä Nils Weirich ja Felix Kappelsberger kun taas Philip Bellingham tulee maasta, joka tunnetaan paremmin kenguruistaan ja koalakarhuistaan. Kaikki kolme ovat normaalioloissa tasaisia top-100-hiihtäjiä.

Loput neljä hiihtäjää ovat itävaltalaisia ja heidän intohimonsa lajiin on todella tarttuvaa. Peter Kiene, Anna-Maria Woerndle, Markus Dankl ja Florian Plieschnegger haluavat parantaa tasoaan ja nousta joukkuekavereidensa rinnalle ensi talven koitoksissa. Markus ja Florian ovat vasta 19-vuotiaita, joten heillä on loistava mahdollisuus kehittyä lajissa ja saavuttaa lajin huippu vuosien saatossa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit