swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Kaffebryggerietissä mukana olympiavoittaja

Team Kaggebryggeriet on kovan luokan ruotsalaistalli.

Team Kaggebryggeriet on kovan luokan ruotsalaistalli.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Vetle Thyli on yksi lajin sinnikkäimmistä urheilijoista. Hän hiihti ensin yksin ja päätti sen jälkeen perustaa tiimin ympärilleen, jotta toiminta tehostuisi. Nyt hänen ”kahvipojat” ovat kasvaneet täysimittaiseksi joukkueeksi, jossa on ensimmäistä kertaa kunnolla myös naishiihtäjiä. Mäkikilpailun voittaja Morten Eide Pedersen lähti Mäenpäiden matkaan kapteeniksi Team Nordic Athlete -joukkueeseen, mutta tämän norjalaisen ryhmän iskukyky on yhä tallella.'

Thyli20190202mr139Vetle Thyli on Team Kaffebryggerietin toiminnan moottori. Kuva: NordicFocus

Vetle on itse kovanluokan tekijä ja alkukaudesta näytti jo siltä, että hän vihdoin pääsee mitalikahveille tiiminsä kanssa ja kahvi olisi varmasti löytynyt omasta takaa. Harmittavasti hänen neljännet ja viidennet sijat eivät parantuneet ja palkintopalli jäi haaveeksi. Hän omaa kuitenkin yhden turneen kovimmista kapasiteeteista ja hapenotoista, joten tulevana talvena hän himoitsee pääsevänsä vihdoin osalliseksi palkintoseremonioita. Vetle sijoittui seitsemänneksi kokonaiskilpailussa ja ensi talvena hän ottanee viimeiset askelet kohti lajin ehdotonta huippua.

Hänen lisäkseen joukkueessa on sprinttikilpailun voittaja Stian Berg, jonka tavoitteena on Andreas Nygaardin tavoin nousta pikkuhiljaa sprinttien kautta kokonaiskilpailun voittajaksi. Tosin tälle kaudelle hänen päätavoitteensa on puolustaa sprinttikisan voittoa. Stianin lisäksi Magnus Vesterheim on joukkueen luotettava perushiihtäjä, jonka viime kausi ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Hänen parhaaksi suorituksekseen jäi 13. sija Vasaloppetissa.

Thea Krokan Murud pakkasi laukkunsa ja lähti Auklandin veljesten talosta ja siirtyi kahvitiimiin ja hänen tavoitteenaan on nousta selkeästi lähelle mitalitaistoja. Hän oli kymppisakissa jokaisessa kisassa, jos Marcialongaa ja La Venostaa ei oteta lukuun. Hänen paras päivänsä sattui Sveitsin auringon alle, kun hän hiihti Zuozin keskustaan viidenneksi nopeimpana naisena La Diagonelassa. Joukkueen toinen nainen on Oda Nerdrum, joka pyrkii nostamaan nykyisen top 25-tasonsa lähemmäksi lajin kärkeä.

Joukkueessa hiihtävät myös kokenut Øystein Pettersen ja Nils-Ingar Aadne, jotka osallistuvat kolmeen Grand Classics-osakilpailuun (Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet ja Birkebeinerrennet muodostavat ns. Grand Classics-sarjan). Øystein on jo vetäytynyt täysipäiväisestä urheiluelämästä, mutta hän treenaa edelleen kovaa ja jos tähtimerkit osuvat kohdalleen, hän saattaa toistaa toissa kauden palkintopallisijansa; voitto henkilökohtaisessa prologissa ja toinen Ylläs-Levissä.

Pettersen130419cm120Olympiavoittaja Öystein Pettersen hiihtää Team Kaffebryggerietissä kolme kilpailua. Kuva: NordicFocus

Nyt kun Team Kaffebryggerietissä on myös kova naishiihtäjä, he tulevat saamaan enemmän pisteitä kuin aikaisempina vuosina ja nousevat vahvasti mukaan joukkuekilpailun kärkikastiin. Stian Berg tulee jälleen taistelemaan sprinttikisan voitosta kynsin ja hampain ja Vetle Thyli saattaa vihdoin saavuttaa tason, jota häneltä on odotettu jo muutaman vuoden ajan. Jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, Team Coffee Boys & Girls on ensi kauden jokeritiimi.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit