KU Swix Pro 22 550x90px

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Koteng on sarjan historian menestyksekkäimpiä talleja

Team Koteng on kiertänyt menestyksekkäästi Visma Ski Classics -sarjaa sen alusta asti.

Team Koteng on kiertänyt menestyksekkäästi Visma Ski Classics -sarjaa sen alusta asti.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Norjalainen Team Koteng keltaisessa kisa-asussaan on tuttu näky Visma Ski Classics -kentällä. Heidän edesottamuksistaan voisi kirjoittaa jännitystä tihkuvan kirjan, joka kertoisi tarinoita tunteellisista voitoista, loistavista taktisista vedoista, Vasaloppetin sankaruudesta ja taistelutahdosta vailla vertaa. Joukkue on ollut mukana taistoissa jo Ski Classicsin syntymävuodesta lähtien, jolloin he kantoivat nimeä Team United Bakeries. Tiimi on aina ollut joukkuekilpailun lopputuloksissa kolmen parhaan joukossa voittaen kahdesti.

Tuleva kausi on kuitenkin hieman erilainen, koska joukkueen kapteeni ja viime kauden Marcialongan voittaja ja toissa talven Vasaloppet-sankari Tore Bjørseth Berdal ja viime talven Marcialongan naistensarjan voittaja Kari Vikhagen Gjeitnes jättivät hyvästit kilpauralle. Tore toki jatkaa hiihdon parissa, koska on yksi tiimin omistajista. Karin paikalle tulee nyt Emilie Fleten, joka jätti Team Ragde Eiendomin taakseen ja siirtyi Astrid Øyre Slindin rinnalle taistelemaan kärkisijoista. Emilie oli jo palkintopallilla viime kaudella sijoittuen toiseksi Jizerska Padesatkassa.

slind yllaslevi2019Astrid Öyre Slind tuulettaa Ylläs-levin voittoa vuonna 2019. Kuva: Magnus Östh

Edellä mainittu Astrid ei esittelyjä kaivanne ja hän on jo useana vuonna ollut Britta Johansson Norgrenin pahin kilpakumppani. Hän osoitti huikeaa vauhtia La Venostassa ja La Diagonelassa viime kaudella ollen ylivoimainen molemmissa kisoissa. Hän on myös voittanut Reistadløpetin vuonna 2019 ja Ylläs-Levin kahdesti vuosina 2018 ja 2019. Hän on myös Visma Ski Classics-legenda lajin Hall of Fame:ssä viidellä voitollaan.

Sisukas Stian Hoelgaard jahtaa yhä ensimmäistä voittoaan, mutta palkintopallisijoja hänellä on jo yllin kyllin. Vasaloppet on hänen erikoisalaansa ja hän on onnistunut olemaan kolmen parhaan joukossa viisi vuotta peräkkäin. Viime talvena hän hävisi täpärästi Petter Eliassenille loppukirissä.

vasaloppet2020 finish moStian Hoelgaardin (vasemmalla) putki Vasaloppetissa on vaikuttava. Vain voitto puuttuu. Kuva: Magnus Östh

Stianin tavoin Chris Andre Jespersen on väkivahva hiihtäjä, jolla on kykyjä palkintosijoille. Hän vihdoin onnistui voitokkaasti La Diagonelassa viime talvena ja jätti muut kauas taakseen. Loppukausi ei sujunut yhtä voitokkaasti, mutta tulevana talvena Chris haluaa tulla vakiojäseneksi eksklusiiviseen mitalikerhoon. Näiden hiihtäjien lisäksi Torleif Syrstad on tasainen kärkihiihtäjä, joka on onnistunut kaksi kertaa Vasaloppetissa peräkkäin saavuttaen kolmannen sijan tänä ja viime talvena.

Tällä joukkueella on voittopokaaleja palkintokaapissaan ja lisää tulee varmasti ensi talvena. He taistelevat kokonaiskilpailujen voitosta sekä miesten, naisten että joukkuekilpailun saralla. Keltainen saattaa olla ensi talven tunnusväri Visma Ski Classics -kiertueella.

-Teemu Virtanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit