swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Nordic Jobs Worldwide koostuu nuorista virolaishiihtäjistä

Team Nordic Jobs Worldwide koostuu nuorista virolaishiihtäjistä

Team Nordic Jobs Worldwide koostuu nuorista virolaishiihtäjistä

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Virolla on rikas ja värikäs historia maastohiihdossa, mutta Visma Ski Classics on perinteisesti ollut aika vieras maaperä naapurimaamme hiihtäjille. Tuleva kausi tuo muutoksen asiaan, kun uusi virolainen joukkue Team Nordic Jobs Worldwide astuu pitkän matkan hiihdon taisteluareenalle. Joukkueenjohtaja Mart Kevin Pölluste paljastaa, että heidän kunnianhimoinen tavoiteensa on saada maailman kärkihiihtäjä kolmen vuoden sisään.

Mart itse kisasi kaikki viime kauden osakilpailut ja hänen sijoituksensa pyörivät viidenkymmenen molemmin puolin. Nuoresta iästään huolimatta Henri Roos, 22, on testannut kapasiteettiaan muutamissa maailmancupin kisoissa ja Risto Vaher, joka täyttää 22 joulun alla, maistoi pitkän matkan hiihdon makeaa mahlaa Tartu Maratonissa vuonna 2019 päättyen sijalle 18.

Henri ja Risto ovat vielä nuoria hiihtäjiä, mutta joukkueen nuorin jäsen on Merilin Jürisaar, joka täyttää joulukuussa 20. Hän otti myös osaa samaiseen Tartu Maratoniin kuin Risto ja oli naisten kilpailussa sijalla 13. Piret Pärnik on piilotellut varjoissa sitten vuoden 2017, mutta hänen vakaa aikomuksensa on astua valoon tulevana talvena ja osallistua useisiin Pro Tourin osakilpailuihin.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit