swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team NTNUI Sweco – yliopistojoukkue Trondheimistä

Team NTNUI Sweco on yliopistojoukkue Trondheimista.

Team NTNUI Sweco on yliopistojoukkue Trondheimista.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Yliopistojoukkue Team NTNUI Sweco tulee Trondheimistä Norjasta ja se tunnetaan vihreästä kilpailuasustaan. Joukkueen kapteeni Ole Sollien Hulbak sijoittui 61:ksi Toblach-Cortinassa ja hän tunnustaa, että hänen porukkansa voittaisi ehdottomasti kategorian ”fiksut ja viisaat” (smart and wise), jos sellainen vain olisi Visma Ski Classicsissa.

Nämä kirjaoppineet viisaat urheilijat ovat näyttäneet vahvaa osaamistaan Pro Tourilla ja he jatkavat taisteluaan kohti lajin huippua. Hans Petter Rolke oli sadan parhaan joukossa Vasaloppetissa olemalla juuri sadas ja Inger Bonden pääsi viidenkympin sakkiin Birkebeinerrennetissä, sijoittuen 49:nneksi.

Olaf Talmo ja Ludvig Vartdal ovat vielä nuoria nousevia tähtiä ja ensikertalaisia pitkän matkan hiihdossa. Olaf oli 12. Norjan nuorten mestaruuskisoissa 10 kilometrin perinteisellä kun taas Ludvig oli 96:s Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin perinteisellä matkalla. Henrik Haugland Syverinsenistä ei löydy mainittavaa dataa, mutta hän voi tänä talvena kirjoittaa nimensä lajin historian kirjoihin, jos vain puhtia ja vauhtia löytyy riittävästi.

Joukkueessa on kaksi naishiihtäjää. Frida Øygard ei kyennyt aivan saavuttamaan 30:n parhaan kerhoa viime kaudella ja Ingvild Bratliella ei ollut vielä FIS-lisenssiä ennen kauden alkua. Heillä on vielä matkaa kärkitaisteluihin ja oletettavaa onkin, että heille tuleva talvi on opettelun ja elämysten aikaa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit