swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Parkettpartner Sjusjøen on tasaisen hyvä, mutta tähdet puuttuvat

Team Parkettpartner Sjusjøen tulee Norjasta

Team Parkettpartner Sjusjøen tulee Norjasta

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Ennen kauden alkua esitellään myös ennakkosuosikkeihin kuuluvat hiihtäjät.

Norjalainen Team Parkettpartner Sjusjøen puhkuu täyttä tarmoa kymmenen hiihtäjän voimin. Joukkueessa on kokemusta, intohimoa, hyviä urheilijoita ja he vannovat myös hauskuuden nimiin eli urheilu ei saa olla liian vakavaa. Porukka on tasaisen vahva, mutta selkeät kärkihiihtäjät puuttuvat vielä. Parkettipartnerien tavoitteena on nousta viiden parhaan tiimin joukkoon ja saada hiihtäjiä palkintopallille.

Joukkueessa on kolme uutta urheilijaa, joista yksi tulee Ruotsista. Julia Angelsiöö edusti viime talvena nyt jo lopettanutta Team Sernekeä. Hän oli kokonaiskilpailussa sijalla 16 ja katse tähyää nyt korkeammalle. Marie Renèe Sørum Gangsø siirtyi Team XPND:stä ja hän oli kaksi sijaa alempana lopputuloksissa kuin Julia. Kolmas uusi kasvo on Sivert Bergan, joka saavutti sijan 46 Kaiser Maximilian Laufissa ja 92 Vasaloppetissa.

Loput seitsemän hiihtäjää ovat niittäneet mainetta ja kunniaa pitkän matkan hiihdossa. Simen Engebretsen Nordli on lähestulkoon kymppisakin jäsen, joista hänen 10. sija Vasaloppetissa ja 14. sija Jizerska Padesatkassa ovat hyviä todisteita. Vinjar Skogsholm voitti kaksi Visma Ski Classics Challengers -kisaa, Dolomitenlaufin ja Vasaloppet Chinan, mutta hän ei saanut samaa vauhtia siipiensä alle Pro Tourin kisoissa. Hänen parhaaksi noteeraukseksi jäi Jizerska Padesatkan 31. sija.

Runar Skaug Mathisen joutuu vielä nousemaan muutaman portaan ylöspäin ennen kuin hän on vakiokasvo top 10:ssä. Hänen sijoituksensa pyörivät kahdenkymmenen molemmin puolin ja Marcialongassa oli hänen paras päivänsä, jolloin vain 13 hiihtäjää ehti Cavalesen kylään ennen häntä. Magnus Bleken ja Kjetil Tyrom ovat tasoltaan top 50-hiihtäjiä ja voivat nousta lähemmäksi kärkeä ja tuoda arvokkaita pisteitä tiimille, jos kesän ja syksyn treenit ovat sujuneet ohjelman mukaisesti.

Naisten puolella Julian ja Marie Renéen lisäksi Sofie Elebro on kova luu ja hän oli kymppikerhossa viisi kertaa viime talvena ja sijoittui kahdeksanneksi kokonaiskilpailussa. Kristine Fjeld ei ole vielä aivan yhtä vahva hiihtäjä kuin joukkuekaverinsa, mutta hänellä on hyvä mahdollisuus nostaa itsensä reilusti kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Elebro130419cm65Sofie Elebro on Team Parkettpartner Sjusjøenin ykköspyssyjä. Kuva: NordicFocus

Tämä joukkue on tasaisen vahva, mutta he tarvitsevat johtavan kärkihiihtäjän sekä miesten että naisten sarjoihin. Simen ja Sofie ovat tällä hetkellä vahvimmat nimet nousemaan lajin ehdottomaan eliittiin. Tuleva kausi näyttää kuinka korkealle tiimi kykenee nousta ja saavatko he niitä himoittuja palkintopallisijoja, joita ovat metsästäneet jo useamman vuoden ajan.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit