swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Robinson Trentinon tähtenä Justyna Kowalczyk

Team Robinson Trentinon tähtenä on Justyna Kowalczyk

Team Robinson Trentinon tähtenä on Justyna Kowalczyk

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Italialaisen Team Robinson Trentinon johtohahmo on entinen lajin kärkihiihtäjä Bruno Debertolis. Bruno on saanut houkuteltua riveihinsä kaksi huippunimeä hiihtomaailman kärjestä. Puolalainen Justyna Kowalczyk on yksi hiihdon suurista nimistä ja Alexander Panzhinskiy Venäjältä on myös olympia- ja MM-kisamitalisti.

Justyna saavutti aikoinaan kaksi olympia- ja MM-kultaa ja hän on voittanut Birkebeinerrennetin kolme kertaa peräkkäin. Viime talvena hän ei ollut aivan samassa iskussa ja osallistui vain La Venosta-kisaan, jossa oli 12:sta. Alexander puolestaan näytti kyntensä muutamassa sprintissä vieden kotiin ykköspisteet.

Joukkueen italialaiset hiihtäjät eivät voi kehuskella yhtä vahvoilla saavutuksilla, mutta heidän tasonsa on kuitenkin varsin vankka. Gilberto Panisi oli 35:s La Diagonelassa ja 47:s Marcialongassa sekä otti osaa muutamaan maailmancupin kisaankin. Lorenzo Busin saavutti viidenkympin rajapyykin kolme kertaa; Kaiser Maximilian Laufissa, La Diagonelassa ja Toblach-Cortinassa. Florian Cappellon paras saavutus oli 53:s tila Toblach-Cortinassa ja hänen joukkuekaverinsa Matis Leray oli muutaman pykälän korkeammalla päästen sijalle 35.

Joukkueen naishiihtäjä Chiara Caminadan tavoite oli päästä 30:n parhaan joukkoon ja hän oli varsin lähellä tavoitettaan Marcialongassa ja Vasaloppetissa. Ehkä tulevana talvena hän nostaa tasoaan ja hiihtää lähemmäksi kärkeä ja tuo arvokkaita pisteitä spagettimaan värikkäälle joukkueelle.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit