swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Rustad IL Oslo

Team Rustad IL Oslo

Team Rustad IL Oslo

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

 

Kuten jo tämän joukkueen nimikin Team Rustad IL Oslo kertoo, nämä hiihtäjät tulevat maansa pääkaupungista Oslosta. Holmenkollen on heille toinen koti ja Visma Ski Classics tuttu taistelutanner. Oslon gladiaattorit haluavat tuoda kotikaupungilleen mainetta ensi talven hiihdoissa ja heillä on tavoitteenaan nousta lähemmäksi Visma Ski Classicsin kärkeä.

Evelina Bångman voitti Youth-kategorian kaudella kahdeksan ja hän tulee maasta, jonka Gustav Vasa rakensi aikoinaan ja nykyään se tunnetaan ainakin Ikeasta ja Abbasta. Hänen viime kauden paras sijoituksena oli 20:s La Diagonelassa. Joukkueen toinen naishiihtäjä Christine Stavnum Arnkværn on vielä varsin kokematon pitkillä matkoilla ja tämä 18-vuotias osallistui vasta nuorten sarjan kisoihin mukaan lukien maansa mestaruustaistot.

Joukkueen kippari Ståle Fenstad tietää, miten hiihdetään viidenkympin joukkoon, mutta hänkin tarvitsee siihen hyvän päivän. Thomas Gifstad ei viime kaudella osallistunut Pro Tour -kisoihin, mutta edellisenä vuonna hän oli mukana seitsemässä osakilpailussa ja saavutti jopa sijan 35. Birkebeinerrennetissä. Jotkut lajia innokkaasti seuraavat muistavat Thomasin muutaman vuoden takaisesta irtiotosta Marcialongassa, jolloin hän saavutti oman ”15 minuutin maineensa”.

Tiimin loput hiihtäjät eivät ole jokapäiväinen näky Pro Tourilla, mutta heihin saattoi törmätä muutamissa osakilpailussa viime talven karkeloissa. Atle Smenes oli 61:s La Diagonelassa ja Amund Riege 39:s Marcialongassa, joka oli loistava suoritus 19-vuotiaalta lupaukselta. Lars Sørensenin paras päivä sattui Seefeldin lumille, jossa hän sijoittui 40:nneksi Kaiser Maximilian Laufissa. Tor Olav Nesheim Hægeland oli hieman Larsin perässä samassa kisassa ja sai meriittilistalleen sijan 44. Jacob Grønseth Olsson otti osaa muutamaan nuorten sarjan kisaan ja Marius Harvilla ei ole merkintöjä viime kaudelta.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit