swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Synnfjell

Team Synnfjell tulee Norjan Lillehammerista.

Team Synnfjell tulee Norjan Lillehammerista.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Team Synnfjellin vauhdikas joukko tulee Norjan Lillehammerista ja heille tuleva kausi on jo kuudes Visma Ski Classicsissa. Joukkueessa on kymmenen urheilijaa ja heidän vetäjänsä Geir Kvillum tunnustaa, että Team Synnfjell on hyvä ponnahduslauta nuorille hiihtäjille, jotta he saisivat kerättyä riittävästi kokemusta ja oppia ennen kuin voivat saavuttaa huipputasonsa.

Ole Eirik Fuglehaug Ekrem pääsi viidenkymmenen parhaan joukkoon kahdesti viime kaudella kun taas Sigurd Sollien Hulbak jäi hieman tuon rajan ulkopuolelle niissä kisoissa, joihin otti osaa. Terje Sveumin paras saavutus oli 81. tila Kaiser Maximilian Laufissa ja Øyvind Kinneberg jäi hieman sadan parhaan hiihtäjän ulkopuolelle Birkebeinerrennetissä. Jonathan Hedbys tulee Ruotsista ja hänestä ei löydy mainittavaa dataa, mutta joukkueen toinen sinikeltaisia värejä kantava urheilija Konrad Mattson Myhr onnistui toissa talvena saavuttamaan sijan 28. Ruotsin mestaruuskisojen 50 kilometrin matkalla vapaalla hiihtotavalla.

Joukkeen naisilla on jonkin verran kokemusta Visma Ski Classicsista, paitsi Guro Sterud Stutlienilla, josta ei löydy tietoja. Berit Gjelten oli 25:s Vasaloppetissa, itävaltalainen Magdalena Maierhofer 32:s Toblach-Cortinassa ja Marita Klevmoen ehti maaliin sijalla 27. Jizerska Padesatkassa. Heillä on vielä matkaa naisten sarjan kärkeen, mutta ehkä tulevana talvena heidän sitkeä työnsä palkintaan ja he astuvat askeleen lähemmäksi tavoitettaan.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit