swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Telemark

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Norjalaisella Team Telemark -joukkueella on mielenkiintoisia nimiä listallaan. Joukossa on Reistadløpet-voittaja Mikael Gunnulfsen, Astrid Øyre Slindin sisko Kari Øyre Slind ja Petter Northugin nuorempi veli Even Northug. Nämä nimet eivät ole ainoita joukkueensa tähtiä vaan koko porukka henkii intohimoa ja kompetenssia tavoitellen paikkaansa auringossa.

Viime talvena Mikael ei ottanut osaa Pro Tourin kisoihin, mutta hän sijoittui 24:nneksi maansa mestaruuskarkeloissa 15 kilometrin vapaan kisassa. Even oli taas seitsemäs sprinttikisoissa ja Kari sijoittui 25:nneksi Holmenkollenilla maailmancupin 30 kilometrin perinteisen kilpailussa. Kovia hiihtäjiä siis kaikki kolme!

Tiimin muut hiihtäjät ovat myös menestyneet erittäin hyvin. Henrik Doennestad oli 29:s Norjan Mestaruuskisojen 15 kilometrin vapaalla, Eirik Mysenin edellä oli vain seitsemän hiihtäjää Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin perinteisellä ja Sivet Knotten oli samassa kisassa sijalla 31. Mats Breda ei kilpaillut viime kaudella, mutta hän pääsi 70 parhaan joukkoon kahdessa Pro Tourin kisassa vuonna 2019.

Joukkueen naiset sijoittuivat myös hyvin Norjan mestaruuskisoissa viime talvena. Øyre Slind pääsi kolmenkymmenen parhaan joukkoon 10 kilometrin vapaalla ja 15 kilometrin perinteisellä ja Mari Nordlunde oli muutaman sijan häntä alempana tuloslistoilla samoissa kisoissa.

Tämä joukkue omaa vahvan kokoonpanon ja tulevaisuus näyttääkin lupaavalta heidän osaltaan. Kysymys kuulukin aikovatko he hiihtää enemmänkin pitkän matkan kisoja vai onko heidän painopisteensä normaalimatkoilla? Tuleva talvi antaa varmasti osviittaa asiaan ja aika näyttää mihin nämä sankarit pystyvät vuosien saatossa.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit