swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: Team Zipps

Team Zipps tulee Saksasta.

Team Zipps tulee Saksasta.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Nämä saksalaiset toteavat, että heidän päämääränsä on rohkaista ja inspiroida paikallisia hiihtäjiä kohtamaan Visma Ski Classicsin gladiaattorit ja näyttää, että germaaninen pitkän matkan hiihtokulttuuri on muutakin kuin Alppien viehätystä.

Andreas Tannert on yksi tiimin hiihtäjistä ja myös joukkueenjohtaja. Hän täyttää joulukuussa 51 vuotta, mutta hän ei anna iän painaa harteillaan. Hän on jo merkannut kalenteriinsa kauden avauksen ja Vasaloppetin ja toissa talvena hän saapui Oberammergaun kylään 38:nneksi nopeimpana hiihtäjänä König Ludwig Lauf-hiihdossa, joka on myös Visma Ski Classics Challengers -tapahtuma.

Peter Riedl hiihti Toblachista Cortinaan ajalla, joka oikeutti hänet sijalle 92 kyseisessä kisassa. Tobias Hartig on onnistunut hiihtämään ns. eliittijoukkoon Vasaloppetissa kaksi kertaa eli sijoittumaan 150:n parhaan joukkoon. Molempien hiihtäjien katse tähyää pilviin ja ensi talvi on heille oiva mahdollisuus nostaa tasoaan korkeammalle.

Joukkueen naishiihtäjät seuraavat miesten jalanjälkiä ja pyrkivät nousemaan menestyksen portaita ylöspäin. Melina Schöttes oli viides sprinttihiihdossa maansa nuorten mestaruuskisoissa ja hän vei myös Challengers-tapahtumiin kuuluvan Dolomitenlauf-hiihdon kuningattaren tittelin. Hänen tiimikaverinsa Hanna Nöhmeier tuli samassa Itävallan Worldloppet-kisassa kolmanneksi. Molemmilla on siis kokemusta palkintopallisijoista, mutta matka on vielä pitkä Pro Tourin kärkeen.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit