KU Swix Pro 22 550x90px

Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: XC-ski.de A/N Skimarathon Team

XC-ski.de A/N Skimarathon Team koostuu saksankielisistä hiihtäjistä.

XC-ski.de A/N Skimarathon Team koostuu saksankielisistä hiihtäjistä.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Saksalaisen XC-ski.de A/N Skimarathon Teamin perustajina ovat kaksi tunnettua henkilöä; Mario Felgenhauer, joka on suositun saksalaisen hiihtosivuston johtaja ja Thomas Freimuth, jolla on yhä nopein saksalaisen hiihtäjän suorittama aika Vasaloppetissa. Heidän tavoitteenaan on tehdä murtomaahiihdosta suositumpaa saksankielisillä alueilla ja nostaa paikallisen hiihdon tasoa lähemmäksi huippua.

Thomas ei kilpaillut viime vuonna, mutta hän on yhä vahva hiihtäjä ja on ilmoittautunut ainakin neljään osakilpailuun tulevana kautena. Vuonna 2019 hän oli 24:s Jizerska Padesatkassa ja 46:s Vasaloppetissa eli vahvoja sijoja veteraaniurheilijalta. Joukkueen muut mieshiihtäjät Tobias Dartz, Matthias Fugger, Michael Förster ja Sascha Moehrs ovat ottaneet osaa eri Pro Tourin kisoihin vaihtelevalla menestyksellä. He ovat sijoittuneet hieman sadan parhaan molemmille puolille. Adrian Bosshart tulee Sveitsistä ja hän otti osaa muutamaan paikalliseen kisaan viime talvena, mutta on nyt valmis tositaistoon peräti seitsemän osakilpailun siivittämänä.

Tiimin neljä naista Katja Bieri, Karin Weltert, Melina Mayer ja Franziska Müller voivat hyvänä päivänä hiihtää kolmenkymmenen parhaan joukkoon ja Franziska onnistui parhaiten Marcialongassa, jossa hän saavutti Cavalesessa olevan maalin sijalla 23. Nämä naiset ovat valmiita parantamaan sijoituksiaan tällä kaudella ja toivovat tuovan esille saksalaista tehokkuutta myös heidän hiihdossaan.

-Teemu Virtanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit