KU Swix Pro 550x90px

Visma Ski Classics: Tässä mäkikilpailun ennakkosuosikit

Britta Johanson-Norgren ja Morten Eide Pedersen kuuluvat ennakkosuosikeihin Visma Ski Classics -sarjan mäkikilpailussa. Kuva: Magnus Östh

Britta Johanson-Norgren ja Morten Eide Pedersen kuuluvat ennakkosuosikeihin Visma Ski Classics -sarjan mäkikilpailussa. Kuva: Magnus Östh

Kestävyysurheilu.fi esittelee Visma Ski Classics -sarjan mäkikilpailun ennakkosuosikit sekä miehissä että naisissa.

Miesten ja naisten sarjojen mäkikilpailun liiviä (lumberjack bib) kantaa se urheilija, jolla on eniten pisteitä mäkikireistä, joita on lähes jokaisessa osakilpailussa ja niitä voi olla maksimissaan kaksi yhdessä kisassa. Mäkikirimaalit ovat aina pitkien nousujen huipulla ja kymmenen parasta miestä ja viisi parasta naista saavat pisteitä jokaisesta kiristä.

Naisten sarjan suosikit:

Astrid Øyre Slind, Team Koteng ✪ ✪ ✪ ✪ 

slind climb moAstrid Öyre Slind. Kuva: Magnus Östh

Astrid voitti mäkikilpailun 2019 ja oli toinen viime kaudella. Hän on kiertueen paras mäkihiihtäjä, ja vain sairaus tai loukkaantuminen voivat viedä häneltä tämän sarjan voiton. Mielenkiintoista on nähdä käyttääkö hän pitovoidetta missään osakilpailussa tänä talvena.

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team ✪ ✪ ✪ ✪

johansson norgen moBritta Johansson-Norgen. Kuva: Magnus Östh

Jokaisen kilpailusarjan voiton edellytys on pysyä terveenä koko kauden ajan ja tämä on aina ollut Britta Johansson Norgrenin valttikortti. Kyseinen kyky toi hänelle myös tämän sarjan voiton viime talvena. Hän voi todellakin toistaa viime kauden menestyksensä ja viedä jälleen ”metsurinliivin” kotiinsa.

Hedda Bångman, Team Nordic Athlete ✪ ✪ ✪

Hedda Bangman profile photoHedda Bångman.

Useamman Yhdysvalloissa vietetyn opiskeluvuoden jälkeen Hedda on takaisin Ruotsissa ja valmis tulevan kauden koitoksiin. Hänellä on myös kokemusta World Cupin kisoista ja hän oli 11. Ylläs-Levi-hiihdossa jo vuonna 2017. Hänen joukkueensa Nordic Athlete Team vaatinee häneltä panostusta juuri mäkikilpailuun ja täten tuomaan tärkeitä pisteitä ja näkyvyyttä.

Miesten sarjan suosikit:

Morten Eide Pedersen, Team Nordic Athlete ✪ ✪ ✪ ✪ ✪

pedersen climb moMorten Eide Pedersen. Kuva: Magnus Östh

Kolme peräkkäistä tämän kilpasarjan voittoa ovat tehneet Morten Eidenistä todellisen mäkikuninkaan. Hän ei koskaan pelkää kovia kirejä keskellä kisaa, ja hän sanookin mäkikilpailun kirien olevan melko helppoa hänelle. Hän voittaa tämän kilpailun varmasti, jos hän ei keskity liian intensiivisesti keltaiseen liivin ja mestaruustaistoon. Tosin tiedämme, että Morten Eide ei kavahda mitään taisteluja, joten hän haluaa varmasti voittoa sekä mäki- että kokonaiskilpailuista.

Andreas Holmberg, Lager 157 Ski Team ✪ ✪ ✪ ✪

holmberg ClimbAndreas Holmberg. Kuva: Manus Östh

Viime kaudella saimme nähdä monta kovaa kirikisaa Andreas Holmbergin ja Morten Eide Pedersenin välillä. Koska Lager 157 Ski Teamillä on nyt sekä sprintti- että osakilpailuvoittajia ryhmässään, oletamme, että mäkikilpailun pisteiden keruu annetaan Andreaksen tehtäväksi.

Ari Luusua ✪ ✪ ✪

Luusua climb moAri Luusua. Kuva: Magnus Östh

Ari Luusua onnistui hiihtämään palkintopallille Jizerska Padesatkassa toissa talvena ja hänestä tuli ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, suomalainen Visma Ski Classics-sarjassa mitalikolmikkoon hiihtänyt urheilija. Edes Iivo Niskanen ei ole kyennyt samaan useista yrityksistään huolimatta. Ari oli mäkikilpailun seitsemäs viime talven jälkeen, ja hän voi hyvin olla valmis tämän kilpailusarjan top-kolmoseen.

Lue myös: Sprinttikilpailun ennakkosuosikit | Miesten kokonaiskilpailun ennakkosuosikitiesten kokonaiskilpailun ennakkosuosikit | Naisten kokonaiskilpailun ennakkosuosikitaisten kokonaiskilpailun ennakkosuosikit |

Teksti: Erik Wickström
Käännös: Teemu Virtanen

Artikkeli julkaistu alunperin 25.11.2020

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit