KU Swix Pro 550x90px

Visma Ski Classics: Tässä sprinttikilpailun ennakkosuosikit

Kuva Marcialongan Predazzon sprinttimaalista. Kuva: Magnus Östh

Kuva Marcialongan Predazzon sprinttimaalista. Kuva: Magnus Östh

Esittelyssä Visma Ski Classics -sarjan sekä miesten että naisten sprinttikilpailun ennakkosuosikit.

Kilpailija, jolla on eniten sprinttipisteitä kantaa vihreää liiviä (green bib). Osakilpailuissa on sprinttejä eli kirimaaleja nollasta kahteen ja miesten sarjassa kymmenen parasta ja naisten sarjassa viisi parasta saavat pisteitä jokaiselta kiripisteeltä. Viime kauden voittajat ovat Stian Berg (Team Kaffebryggeriet) ja Lina Korsgren (Team Ramudden).

Naisten sprinttikilpailun suosikit:

Lina Korsgren, Team Ramudden ✪ ✪ ✪ ✪

lina korsgren sprint MOLina Korsgren. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Lina vihdoin voitti yhden kilpailusarjan ja sai vihreän sprinttiliivin omakseen tämän kauden jälkeen. Hän löi kovassa taistelussa Britta Johansson Norgrenin ja sprinttikisan ykköstila merkitsi erittäin paljon sisukkaalle Vasaloppet-voittajalle. Lina on harjoitellut todella hyvin kuivakaudella ja hänen tavoitteenaan on varsinaisesti keltainen liivi eli Visma Ski Classicsin mestaruus, mutta hän kykenee sivussa ottamaan tärkeitä pisteitä myös sprinttikisassa ja täten puolustamaan kyseisen sarjan voittoaan. Tosin myös Brittalla on sama mahdollisuus kerätä pisteitä sprintissä pääsarjan lisäksi, joten voittotaistelu on todennäköisesti jälleen näiden kahden kauppa.

Anikken Gjerde Alnes, Team Ragde Eiendom ✪ ✪ ✪

anikken gjerde alnes profile photosAnikken Gjerde Alnes

Team Ragde Eiendom on täydellisesti uudistanut naisten edustuksensa ja Anikken on se hiihtäjä, jonka harteille tulevan kauden paineet kasautuvat. Hän on osallistunut muutamiin Pro Tourin kisoihin, mutta hänet tunnetaan paremmin sprintterinä. Hän voitti viime talvena yhden Scandinavian Cupin sprinttikisan, joten on odotettavissa, että hänellä riittää vauhti ja tahto taistella tämän sarjan voitosta – etenkin silloin kun kirimaalit ovat kisan alkupäässä.

Linn Sömskar, Team Nordic Athlete ✪ ✪ ✪

Soemskar23220vt097Linn Sömskar. Kuva: NordicFocus

Linnillä on vahvat kansainväliset näytöt sprinttikisoista sekä lumella että rullilla, joten hän saattaa taistella tämän kilpailusarjan voitosta jo ensimmäisenä kautenaan Visma Ski Classicsissa. Onko hänellä kuitenkaan riittävästi voimaa ja kuntoa pysyä pääjoukon mukana kirimaaleihin asti, etenkin silloin kun ne on sijoitettu kilpailun loppupäähän?

Miesten sprinttikilpailun suosikit:

Stian Berg, Team Kaffebryggeriet ✪ ✪ ✪ ✪ ✪

stian berg MOStian Berg. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Stian toisinaan kestää pääjoukon mukana koko kisan, kuten Birkebeinerrennetissä vuonna 2019, jolloin hän oli 11. ja voittaessaan Klarälvsloppetin 90 km rullahiihtokisan viime syksynä, mutta hän on kuitenkin sprinttispesialisti. Hän on kertonut Andreas Nygaardin olevan hänen esikuvansa, joten myös hänen tavoitteenaan on nousta sprinttikisojen kautta koko kauden mestariksi.

Tulevana talvena hän kuitenkin vielä keskittyy puolustamaan tämän sarjan voittoansa ja on paljon mahdollista, että Max Novak, viime kauden kakkonen, on hänen pahin kilpakumppaninsa kuten tänäkin talvena.

Alexander Panzhinskiy, Team Robinson Trentino ✪ ✪ ✪ ✪

Alexander PazhinskiyAlexander Pazhinskiy. Kuva: Magnus Östh

Kun oikea päivä sattuu kohdalleen, Alexander on lyömätön sprinttikisassa. Hän ei ole vielä kyennyt sijoittumaan 40 parhaan joukkoon itse kisassa, joten hänen kestävyytensä on vielä puutteellinen. Jos kuntopohja on kasvanut tälle kaudelle, hän tulee parantamaan viime kauden neljättä sijaansa ja taistelemaan palkintopallisijoituksista.

Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom ✪ ✪ ✪

kardin moOskar Kardin. Kuva: Magnus Östh

Siitä lähtien kun Oskar liittyi Auklandin veljesten tiimiin, hän on kerännyt useita sprinttipisteitä eri kisoista ilman erikoisemmin siihen panostaen. Viimeisen kolmen vuoden aikana hän on kuitenkin sijoittunut sprinttikilpailun lopputuloksissa sijoille toinen, neljäs ja kolmas. Tuskin kukaan muu hänen joukkueensa jäsenistä harkitsee sprinttipisteiden haalimista, joten se jäänee Oskarin tehtäväksi. Jos hän ottaa tämän sarjan tavoitteekseen, hän voi olla kova vastus yllä oleville sprinttereille.

Teksti: Erik Wickström
Käännös: Teemu Virtanen

Artikkeli julkaistu alunperin 23.11.2020

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit