swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics uudistuu – Challenge-luokka avaa mahdollisuuksia pienemmille tapahtumille

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Maratonhiihtosarjojen Visma Ski Classics laajenee Pro Tour -tasolta myös alemman tason kilpailuihin. Sarjan Pro Touria on kierretty nyt yhdeksän kautta ja kymmenes on edessä jälleen loppuvuodesta.

Sarja tiedotti muutoksista tiistaina. Ensi talven uutuutena Ski Classics julkaisee Challenge-luokan, joka tuo talven hiihtokaruselliin mukaan pienempiä tapahtumia.

Järjestäjien mukaan tavoitteena uudistuksella on kasvattaa pitkän matkan hiihdon näkyvyyttä, saada Ski Classics -perheeseen lisää tapahtumia ja kasvattaa paikallista kilpailuhenkeä sarjan toiminta-alueella.

- Pro Tourilla fyysinen raja kulkee 10-13 vuosittaisessa osakilpailussa. Haluamme kaikkien huippujen osallistuvan kaikkiin näihin osakilpailuun, eikä niitä voi yhden kauden aikana hiihtää loputonta määrää. Pro Tourin osakilpailuihin tarvitaan myös kallis televisiotuotanto. Saadaksemme kaikki kiinnostuneet tapahtumat mukaan Visma Ski Classics -sarjaan tarjoamme nyt Challenge-luokan, perustelee sarjaa pyörittävä David Nilsson Visma Ski Classicsin sivuilla.

Pitkän matkan hiihdon huiput voivat kerätä lisäpisteitä Challenge-luokan kilpailuista. Voittaja saa 50 pistettä, kun sarjan suurissa osakilpailussa parhaalle jaossa on 200 pistettä. Jokaisen Pro Tour -tason hiihtäjän paras Challenge-luokan tulos lasketaan mukaan sarjan kokonaispisteisiin.

YllasLevi130419ManzNFHiihtäjiä viikonlopun Ylläs-Levi -hiihdossa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuntohiihtäjät voivat osallistua Challenge-luokan kisoihin ja verrata uudella rankijärjestelmällä omia suorituksia ja sijoituksiansa esimerkiksi ystäviensä omiin suorituksiin.

Nilssonin mukaan Challenge-luokkaan liittyminen on tapahtumalle maksutonta ja uuden statuksen avulla se saa myös markkinointihyötyjä Visma Ski Classics -sarjan puolelta.

Tapahtumat voivat olla mukana Challenge-luokan kisoissa, mikäli ne täyttävät muutamat ehdot. Kilpailun vähimmäispituuden on oltava 30 kilometriä, mutta se voidaan toteuttaa useampana kierroksena lyhyemmällä ladulla. Lisäksi palkintorahaa on tarjottava vähintään 2000 euroa ja tapahtumasta on tuotettava muutaman minuutin mittainen kooste, joka esitetään joko sosiaalisessa mediassa tai Ski Classics -sarjan sovellusten kautta.

Challenge-luokan kilpailut julkistetaan Visma Ski Classics -sarjan sivuilla. Lisätietoja uudesta luokasta on tapahtuman sivuilla.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit