swix rullahiihto550 90

Vuokatti Ski Team Kainuu hiihti Suomen mestaruuteen

Vuokatti_intro260311Vuokatti Ski Team Kainuu ei hevillä suostu luopumaan viestivaltikastaan, vaan otti jälleen kerran Suomen mestaruuden, tällä kertaa jo viidennen peräkkäisen.

Vuokatti260311Vuokatin miehillä oli jälleen kerran syytä juhlaan. Kuva: Hevoskuuri.fiVuokatti Ski Team Kainuu ei hevillä suostu luopumaan viestivaltikastaan, vaan otti jälleen kerran Suomen mestaruuden, tällä kertaa jo viidennen peräkkäisen. Kouvolan Hiihtoseura oli panostanut joukkueeseensa entisestään ja heillä oli vahva aikomus kirkastaa kolme peräkkäistä hopeaansa vihdoin kullaksi, mutta niin vaan he joutuivat tälläkin kertaa taipumaan hopealla, neljännen kerran peräkkäin. Vuokatin ankkuri Mikko Koutaniemi piti hienosti pintansa Juha Lallukkaa vastaan ja näin Vuokatti saattoi jälleen kerran aloittaa maalissa voitonjuhlat.

Miesten viesti lähti vauhdikkaasti liikkeelle Vieremän Koiton nuoren Iivo Niskasen lähdettyä ennakkoluulottomasti liikkeelle. Vähitellen kärkijoukko ajoi karkulaisen kiinni ja ensimmäisessä vaihdossa nelikko Jesse Väänänen (LHS), Martti Jylhä (Vuokatti), Kari Varis (KHS) ja Lasse Paakkonen (OHS) onnistui repimään noin 15 sekunnin hajuraon takana tuleviin joukkueisiin.

Toisella osuudella nähtiin mikä on maajoukkuemiesten ja kansallisen tason Jauhojarvi260311Sami Jauhojärvi teki ratkaisevan eron toisella osuudella. Kuva: Hevoskuuri.fihiihtäjien välinen ero. Vuokatilla ja Kouvolalla oli asettaa tälle osuudelle maajoukkuetykit Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen ja muut joutuivat taipumaan ennakkosuosikkien edessä. Oulun Jarmo Rissanen roikkui vielä ensimmäisen kierroksen Nousiaisen ja Jauhojärven perässä, mutta joutui tämän jälkeen taipumaan sekunti sekunnilta. Nousiaisella ei ollut tänään paras päivänsä ja kokeneena kehäkettuna Jauhojärvi käytti tilaisuuden hyväkseen ja onnistui hieman yllättäen karkaamaan Nousiaiselta jo osuuden puolessa välissä. 6,6 kilometrin kohdalla eroa oli 15,3 sekuntia ja vaihdossa jo 42,5 sekuntia. Vaihdossa Ville manasi huonoa päiväänsä kertoen tunteneensa jo ennen kilpailua alkuverryttelyssä, että tänään ei olisi hänen päivänsä. Sen verran vetelä olo miehellä oli ja hän lähti jopa hieman pelonsekaisin tuntein matkaan osuudelleen. Ja niinhän siinä kävi, että Jauhojärven repimä ero riitti tällä kertaa Vuokatille. Kouvola ei noussut enää missään vaiheessa tosissaan uhkaamaan Vuokattia, sen verran hienosti Vuokatin Teemu Härkönen ja Mikko Koutaniemi hoitivat omat osuutensa.

Kolmannella osuudella Kouvolan Johannes Kohonen hiihti kauden ensimmäisen starttinsa. Mies onnistui kuromaan Teemu Härkösen eroa joitakin sekunteja kiinni, mutta viimeisessä vaihdossa Vuokatin ja Kouvolan eroa oli vielä 35,9 sekuntia.

Viimeisellä osuudella jännitettiin sitä, onnistuuko Kouvolan vahvan kauden hiihtänyt Juha Lallukka kuromaan Vuokatin eron kiinni. Mikko Koutaniemi teki kuitenkin hyvän ja tasapainoisen hiihdon, eikä Lallukka päässyt riittävän lähelle missään vaiheessa. Maalissa eroa oli lopulta 9,4 sekuntia. Maailmanmestari Matti Heikkinen varmisti Vantaan Hiihtoseuralle kolmannen sijan ja seuran ensimmäisen viestimitalin helpon oloisesti ennen Oulua, Kuusamoa ja Valkeakoskea. Maalissa Matti kertoikin hiihdon sujuneen tänään paljon paremmin kuin MM-viestissä. Vuokatin ja Vantaan ero maalissa oli yli kolme minuuttia, sen verran ylivoimaisia kärkikaksikko muihin nähden tänään oli.

Maalissa Vuokatin miehet olivat yhtä hymyä. Aloittaja Martti Jylhä kertoi eilisen sprinttikilpailun painaneen älyttömästi, mutta hän yritti vain esittää vahvanoloista hiihtoa. Ja hyvin Jylhä osuudestaan suoriutui, vaihtoon kärkijoukossa ja yhdessä Kouvolan Kari Variksen kanssa. Jylhän taktiikka olikin selvä, Varista ei saanut päästää karkuun ja siinä hän onnistui. Sami Jauhojärvi kertoi oman hiihtonsa olleen tänään hyvää, vaikka eilinen sprintti painoikin. Lehdistöhaastattelussa Sami vitsaili, että kaksi minuuttia oli tarkoitus tehdä eroa, mutta tänään riitti näköjään 40 sekuntiakin.

Kolmannen osuuden Teemu Härkönen valitteli hiukan, ettei suksi ollut paras mahdollinen, mutta muuten hän teki vahvan hiihdon eikä Kouvolan Kohonen päässyt missään vaiheessa kuromaan eroa kunnolla kiinni. Järkevän ja tasapainoisen hiihdon tehnyt Vuokatin ankkuri Mikko Koutaniemi oli maalissa huojentunut mies.

Koutaniemi260311Mikko Koutaniemi hiihti kypsän hiihdon ankkuriosuudella. Kuva: Hevoskuuri.fi–Kova paikka oli, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä. Tarkoitus oli lähteä rauhassa liikkeelle, mutta ei se ensimmäinen kierros kyllä hitain tainnut olla. Kyllä minua matkalla hiukan pelottikin, mutta ajattelin, että etumatkasta on vaan hyötyä, sillä se on ajettava ensin kiinni. Kuuntelin väliaikojakin ja oli niistä hyötyä, että tiesi missä mennään, näköyhteyttä kun ei ollut. Loppuun riitti kuitenkin hyvin paukkuja, vaikka viimeisen ylämäen tulinkin jo aika hiljaa ja Lallukka savutti, kertoi tyytyväinen Mikko Koutaniemi maalissa.

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo oli maalissa yhtä hymyä ja kertoi kilpailun ja taktiikan onnistuneen täydellisesti. Hän kertoi jännittäneensä melkoisesti ankkuriosuuden aikana, mutta samalla Mikon hiihto oli niin hyvän ja rennon oloista, että luottavaisin mielin hän seurasi ankkuriosuuden tapahtumia. Koivusalo kertoi myös SM-viestimenestyksen ja näiden kultamitalien olevan äärimmäisen tärkeitä seuralle, rahoitus kun tulee 100 % yhteistyökumppaneilta. Samalla Koivusalo kaipasi lisää joukkue- ja viestikilpailuja maastohiihtoon ja sitä kautta lisää kovia joukkueita mukaan.

- Tero Viljanen, Puijo

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit