swix rullahiihto550 90

Vuokatti Sport Hiihto kutsuu nauttimaan keväthangista numerolappu rinnassa

Vuokatti Sport Hiihdossa pääsee pitkien hiihtojen tunnelmaan. Kuva: Vuokatti Hiihdon arkisto

Vuokatti Sport Hiihdossa pääsee pitkien hiihtojen tunnelmaan. Kuva: Vuokatti Hiihdon arkisto

(Kaupallinen yhteistyö – Vuokattisport Club)

Lumisesta talvesta huolimatta koronapandemia on pakottanut massahiihtojen järjestäjät perumaan lähes kaikki tämän vuoden tapahtumat. Vuokatti Sport vastaa tähän huutoon järjestämällä uuden massahiihtotapahtuman Vuokatti Sport Hiihdon.

Tapahtuma järjestetään pääsiäisviikolla kaksipäiväisenä tapahtumana. Tiistaina 30. maaliskuutta järjestetään 50 kilometrin ja 25 kilometrin kilpailut perinteisellä tyylillä ja keskiviikkona 31. maalsikuuta hiihdetään samat matkat vapaalla. Tapahtumassa hyödynnetään toimivaksi todettua kisakupla-mallia, joka on ollut käytössä esimerkiksi helmikuussa järjestetyissä Nuorten MM-hiihdoissa.

Hiihdon A-maajoukkuevalmentajiin kuuluva Mikko Virtanen, joka vastaa myös Vuokatin Olympiavalmennuskeskuksen kotimaan toiminnoista, tietää Vuokatin kisakuplan toimivuuden.

– Vuosi on ollut kaiken kaikkiaan todella erikoinen, joka tietysti on vaikuttanut myös meidän lajiimme. Nyt näyttäisi siltä, että saadaan kuitenkin ainakin yksi massahiihto tapahtuma tälle vuodelle järjestettyä, joka on ihan loistava juttu. Tapahtumien järjestäminen on haastavaa, mutta voin kuitenkin ylpeänä todeta, että esimerkiksi Vuokatin Nuorten MM-kisat onnistuivat kisakupla-mallia hyödyntäen erinomaisesti. Se, että FIS:n maastohiihtojaoston puheenjohtaja Vegard Ulvang kehui kisojen jälkeen Vuokatin kisoja kaikkien aikojen parhaiksi Nuorten MM-hiihdoiksi, kertoo aika paljon. Juuri Oberstdorfista palanneena voin myös todeta, että meidän mallimme Vuokatissa on yksi turvallisimmista konsepteista mitä olen nähnyt.

Lisätietoja ja tapahtumaan ilmoittautuminen:
https://vuokattisport.fi/tapahtumat/vuokatti-sport-hiihto-30-31-3-2021/

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit