swix rullahiihto550 90

Vuorinen leikkauspöydän kautta kohti ensi kautta

Lauri Vuorinen kävi jalkaleikkauksessa. Kuva: Lauri Vuorinen

Lauri Vuorinen kävi jalkaleikkauksessa. Kuva: Lauri Vuorinen

Maajoukkuehiihtäjä Lauri Vuorinen on käynyt leikkauspöydällä, eikä miestä nähdä Ristijärven SM-hiihdoissa tai Suomen Cupissa Rukalla.

– Minulla on lähes koko ikäni ollut ongelmia säärien puutumisen kanssa vapaata hiihdettäessä. Pahentunut vaan vuosien varrella. Käytännössä olen ollut aika lailla puujalka, kun on edetty vapaalla, kelillä kun kelillä, Vuorinen kertoo Instagram-tilillään.

Oletko joutunut keventämään harjoittelua tai keskeyttämään jopa harjoituksia ongelman takia?

– En ole joutunut jättämään harjoituksia kesken, mutta monesti en ole saanut harjoituksista kunnon vastetta, koska puutuneiden säärien takia en pääse ahtaalle. Jalat eivät toimi, joten meno hyytyy ja sykkeet jäävät matalalle. Se ei ole hyvä treeni. Kisoissa on monesti distanssilla käynyt mielessä keskeyttäminen, kun ei hiihdosta tule mitään, viestittää Vuorinen Kestävyysurheilu.fille.

Vuorinen kertoo, että kaikki voitavat huoltotoimenpiteet ongelman ratkaisemiksi kokeiltiin tuloksetta.

– Mistään ei ole ollut apua ongelmaan ja tuntuu, että en ole saanut vapaalla mitattua omaa maksimia ulos. Talven aikana alkoi tuntua, että on aika kokeilla viimeistä vaihtoehtoa eli leikkausta.

Vuoriselle tehtiin faskiotomia eli lihasta ympäröivän kiristävän lihaskalvon avaaminen kirurgisesti. Leikkaus sujui hyvin ja Vuorinen saattaa päästä vielä nauttimaan tämän talven lumista.

– Kaksi viikkoa on lepoa edessä ja sen jälkeen alkaa kuntoutus. Jos kaikki sujuu hyvin, tässä on mahdollisuus päästä vielä huhtikuun lopulla Lapin lumille!

Vuorinen kertoo menneensä leikkaukseen heti MM-hiihtojen jälkeen, jotta valmistautuminen olympiatalveen pääsee varmasti alkamaan ajallaan.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit