swix rullahiihto550 90

Yle: Koronatestauksesta tulossa jälleen valtavat lisäkustannukset Hiihtoliitolle

Kuvituskuva Keski-Euroopan mäkiviikolta. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva Keski-Euroopan mäkiviikolta. Kuva: NordicFocus

Yle uutisoi tiistaina, että Kansainvälinen hiihtoliitto FIS jatkaa tulevana talvena koronatestauksessa viime kauden kaltaista tiukkaa linjaa. Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen ennakoi, että tämä tarkoittaa kaikki lajit huomioiden jopa noin 400 000 euron lisäkustannuksia.

Ylen mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ei ole luvassa enää yhtä merkittäviä korona-avustuksia. 560 000 euron avustuksen myötä Hiihtoliiton viimeisin tilikausi on kääntymässä plussan puolelle.

FIS:n avaa kilpailuja yleisölle, mutta urheilijoille ja taustahenkilöille testejä suoritetaan tulevan talvena lähes entiseen malliin. Kisakuplaan pääseminen edellyttää enintään 72 tuntia vanhaa negatiivista pcr-testiä. 

– Kansainvälinen hiihtoliitto otti tiukan kannan, joka on terveysturvallisuuden kannalta ihan ymmärrettävä. Mutta kyllähän se samalla aiheuttaa harmaita hiuksia ja otsan raapimista, miten nämä koronakulut (300 000–400 000 euroa) saadaan katettua, Hämäläinen sanoo Ylen verkkosivuilla.

Kustannuksista merkittävän osan muodotavat Suomessa järjestettävät maailmancupin osakilpailut. Rukan ja Lahden kilpailujen ennakoidaan muodostavan Hiihtoliitolle jopa 200 000 euron kulut.

– Tällä hetkellä ei ole olemassa tukipakettia, jota voisi kohdentaa suoraan koronatestaukseen ja joukkueiden pyörittämiseen maailmalla, Hämäläinen jatkaa Ylellä.

FIS:n tiukka linja iskee myös maailmancupia kiertäviin pienempiin maihin. Toivoa sopii, että osanottajamäärät maailmancupin osakilpailuissa eivät pienene. Viime kaudella ainakin Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe ilmaisi huolensa asiaan liittyen.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit