swix rullahiihto550 90

Yle Sporten: Glenn Lindholm mukaan Kiinan maajoukkuevalmennukseen

Glenn Lindholm (etualalla) liittyy mukaan Kiinan maajoukkuevalmennukseen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Glenn Lindholm (etualalla) liittyy mukaan Kiinan maajoukkuevalmennukseen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Viime kaudella Suomen maastohiihtomaajoukkueen valmennuksessa mukana ollut Glenn Lindholm liittyy Kiinan maajoukkuevalmennukseen. Lindholm kertoo asiasta laajasti Yle Sportenin haastattelussa.

Lindholm kertoo, että hän on yksi monesta Kiinan maajoukkueen valmentajasta ja hän on vastuussa ryhmästä, joka tähtää olympialaisten pidemmille hiihtomatkoille.

– Järjestelmämme on hieman monimutkainen. Sellaista ei ole missään muussa hiihtomaassa. Päävalmentajaa ei ole, vaan kaikki työskentelevät yhdessä ja keskittyvät eri ryhmiin. Jotkut satsaavat enemmän sprintteihin, toiset muille matkoille. Jakauma on luonnollinen, kertoo Lindholm Yle Sportenille.

Lindholm ei voi paljastaa ryhmänsä urheilijoiden nimiä eikä sanoa ääneen tavoitteita, mutta hän uskoo yksi hänen ryhmänsä hiihtäjistä on erittäin potentiaalinen kilpailemaan olympialaisissa.

– Kukaan ei odota juurikaan kiinalaisilta hiihtäjiltä, mutta joukkueessa on erittäin lahjakkaita hiihtäjiä. Jos satsaus jatkuu kohti vuoden 2026 olympialaisia, ovat menestysmahdollisuudet vieläkin paremmat.

Lindholm on ollut yhteistyössä kiinalaishiihtäjien kanssa vuodesta 2017, kun Kiina aloitti valmennusprojektin Vuokatin urheiluopiston kanssa. Nyt tähtäimessä on Pekingin ”kotikisat.” Jatkostaan olympialaisten jälkeen Lindholm ei ole vielä varma.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit