swix rullahiihto550 90

Yllätyspäätös – Ari Luusua lopettaa uransa

Ari Luusua lopettaa hiihtouransa. Kuva: NordicFocus

Ari Luusua lopettaa hiihtouransa. Kuva: NordicFocus

Pitkille matkoille viime vuosina keskittynyt Ari Luusua on ilmoittanut lopettavansa hiihtouransa. Luusua kertoo päätöksestään Instagram-tilillään.

– On tullut aika ilmoittaa urheilu-uran päättymisestä. Urheilu-uran päättyminen tarkoittaa kilpailuista luopumista, mutta harjoittelua ja liikkumista en lopeta koskaan. Liikkuminen on elämäntapa, johon olen pienestä pitäen kasvanut, kirjoittaa Luusua.

Luusuan päätös on yllättävä, sillä keväällä uutisoitiin Luusuan tehneen merkittävän sopimuksen ruotsalaisen Team Eksjöhus -tallin kanssa. Luusua päätti kauden komeaan kolmossijaan Visma Ski Classics -sarjan päätösosakilpailussa Årefjellsloppetissa. Maaliskuun alussa Luusua oli viides Vasaloppetissa.

Luusualle tuli keväällä perheenlisäystä ja rovaniemeläinen kertoo Instagram-tilillään asian vaikuttaneen päätökseen.

– Lopettamisen syyt ovat urheilua isommat asiat, jotka ovat menneet elämässäni kaiken muun edelle. Kaikista tärkein asia on oma perhe, joka on muuttanut ajatuksia. Lapseni ja puolisoni ovat minulle kaikista tärkein asia tällä hetkellä. Nyt on hetki antaa aikaa myös muulle perheelle ja ystäville. Muita syitä ovat muun muassa terveydelliset ongelmat, jotka ovat piinanneet minua, ilmoittaa Luusua.

33-vuotias Luusua ehti ennen pitkille matkoille panostamistaan voittaa muun muassa sprintin Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kokonaiskilpailun.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit