550x90

Nouski saa kovan vastuksen Vasastafettenissa

mora160811_introVasastafetten-maastojuoksuviesti juostaan tulevana lauantaina Sälenistä Moraan.mora160811Viime vuoden naisten sarjan voitto meni IFK Moralle. Kuva: VasaloppetVasastafetten-maastojuoksuviesti juostaan tulevana lauantaina Sälenistä Moraan.

Ikaalisten Nouseva-Voima eli tuttavallisemmin Nouski sijoittui viime viestissä toiseksi. Joukkue on mukana myös tänä vuonna ja vastus tulee olemaan viime vuotistakin kovempi.

Viime vuoden voittaja Dalarnas Försäkringsbolag tule olemaan puolustamassa voittoon. Viime vuonna tämä joukkue oli kerätty kasaan Taalainmaan kovimmista kestävyysurheilijoista. Viivalla on tänä vuonna myös uusi erittäin kova joukkue. Idrottsarrangören Mats Andreason AB-yrityksen sponsoroimassa joukkueessa juoksee kuudesta seitsemään maajoukkuejuoksijaa.

– Tämä on heille valmistava harjoitus Ruotsi-Suomi-maaottelun 5000 ja 10 000 metrille, kertoo joukkueen manageri Mats Andreasson.

Joukkueessa juoksevat muun muassa Mikael Ekwall (Ruotsin ykkönen 10 000 metrillä), Fredrik Uhrbom (Ruotsin kakkonen 5000 metrillä ja Ruotsin kolmonen 10 000 metrillä), Johan Wallerstein (Ruotsin ykkönen 3000 metrillä), David Nilsson (Ruotsin kakkonen puolimaratonilla tänä vuonna) ja Eriki Pettersson, joka juoksi viime vuonna puolimaratonin 1:04.

Myös kotikaupungin vahva seura IFK Mora aikoo saada kasaan kilpailukykyisen joukkueen.

Nouskin Vesa Taanila ei hätkähdä kovista vastustajista kuullessaan.

– Täytyy muistaa, että Vasastafettenin ensimmäinen puolikas on pieniä polkuja, pitkospuita ja jopa suota, joten tämä sopii suunnistajille, josta osoituksena on se, että johdimme viestiä viime vuonna neljä ensimmäistä osuutta, sanoo Taanila.

– Tulemme juoksemaan nämä Ruotsin ratamenijät suohon, romutamme heidän itseluottamuksensa ja tasoitamme näin Suomen tietä maaotteluvoitolle, jatkaa Taanila pilke silmäkulmassa.

Nouskin joukkueen kantavia voimia ovat suunnistuksen pitkän matkan MM seiska Topi Anjala, EM-sprintin neljäs Vesa Taanila, Toissa talvena pitkään kympin tilastokärkenä keikkunut Mikko Patana (31:31 Granadassa) sekä Vaarojen maratonin useana vuonna voittanut Heikki Siivari, joka tulee paikan päälle pyörällä Euroopan kierrokseltaan.

Vasastafettenin suosio on kasvussa ja tänä vuonna hätyytellään osanotto ennätyksiä. viikko sitten mukaan oli ilmoittautunut 404 joukkuetta, mistä 110 miesten sarjaan, 36 naisten sarjaan ja 257 sekasarjaan. Osaottoennätys on 430 joukkuetta vuodelta 2002.

Hevoskuuri pyrkii seuramaan kisaa Twitterissä.

Varmin tapa seurata kisaa on Vasaloppsradion. Lähetys alkaa launtaina kello 8:30 Suomen aikaa.

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri