550x90

Kristiina Mäelle toinen mestaruus Kalevan kisoissa

Kristiina Mäki taktikoi ja kiri jo toiseen mestaruuteensa. Kuva: Jarno Maimonen.

Kristiina Mäki taktikoi ja kiri jo toiseen mestaruuteensa. Kuva: Jarno Maimonen.

Sandra Eriksson jäi pois 1500 metriltä, mutta juoksee huomenna esteet.

Viime vuoden 1500 metrin hopeamitalisti Sara Kuivisto lähti tekemään vetotöitä. Kristiina Mäki asettui tutulle paikalleen toiselle sijalle. Heidi Eriksson oli kolmantena ja viimeiselle kierrokselle saakka neljäntenä ryhmässä pysyi mukana Noora Wallenius.

Viimeisen kierroksen alkaessa Kuivisto veti edelleen. Mäki avasi kirinsä 300 metriä ennen maalia, mutta Kuivisto ja Eriksson eivät päästäneet häntä karkuun. Eriksson joutui taipumaan loppukaarteessa, Kuivisto pysyi iskuetäisyydellä loppusuoran auetessa.

Edelleen näytti, että Kuivistolla on mahdollisuus jopa kiristää voittoon, mutta Mäki pystyi pitämään kärkisijansa maaliin asti ja otti jo toisen mestaruutensa Kalevan kisoissa. Helpolla Kuivisto ei Mäkeä tänään päästänyt.

- Eilisen vitosen jälkeen kilpailu oli raskas, varsinkin kun viimeiset kolme sataa metriä meni näin tiukaksi. Tiesin Sara Kuiviston kovan kunnon ja osasin odottaa tiukkaa kisaa. Olenkin erittäin onnellinen tuplamestaruudesta ja Porin viikonloppu on onnistunut!, Mäki kommentoi.

Mäen ensimmäinen tuli perjantaina 5000 metrillä. 1500 metrillä mestaruus irtosi ajalla. 4.23,71.

- Kausi on ollut kaiken kaikkiaan kaksiajakoinen. Jääminen Pekingin koneesta on suuri pettymys, mutta tuloksellisesti olen mennyt eteenpäin ja siitä olen iloinen, mietti Mäki.

Sara Kuivisto onnistui taktiikassaan ja oli kesän vaikeuksien jälkeen iloinen hopeasta.

- Kilpailu sujui juuri kuten olin suunnitellut. Taistelin tiukasti voitosta ja siitä minä lähdinkin taistelemaan. Tiesin Kristiinan kovaksi, enkä siis huonolle hävinnyt. Taktiikkana oli lähteä itse vetämään. 1500 metrillä tulee aina kaikkea säätämistä ryhmäjuoksussa ja siinä olen huono, joten tykkään juosta rauhassa edessä. Vedin tänään aika hiljaista vauhtia, mutta sen verran sopivaa, että joukko meni letkaksi, se oli sellainen turvallinen taktiikka. Kauden alku on pitkittynyt keväällä tulleen rasitusvamman vuoksi, mutta talvi olikin loistava. Olen silti hyvässä kunnossa ja odotan ennätysten paranevan, kertoi hopeamitalinsa uusinut Kuivisto juoksun jälkeen.

Premiumsport.fi

ulvang banneri