Oravamäki ja Kullberg lähtevät Alppien valloitukseen

transalpineintroMaratonilla Suomea EM- ja MM-tasolla edustanut Maija Oravamäki ja maratonin Suomen mestari 2010 Sanna Kullberg osallistuvat lauantaina alkavaan Alpeilla käytävään reilun viikon mittaiseen Transalpine-juoksuun.
transalpine2011Reitti kulkee monenmoisessa maastossa. Kuva: GORE-TEX® Transalpine-RunMaratonilla Suomea EM- ja MM-tasolla edustanut Maija Oravamäki ja maratonin Suomen mestari 2010 Sanna Kullberg osallistuvat lauantaina alkavaan Alpeilla käytävään reilun viikon mittaiseen Transalpine-juoksuun.

Kilpailussa matkaa tehdään kahden hengen joukkuein ja Alppien rinteitä juostaan kahdeksan päivän aikana neljässä maassa peräti 273 kilometrin verran.

Kertoisitko Sanna Hevoskuurin lukijoille hieman mistä idea kilpailuun osallistumisesta lähti ja millaisesta kilpailusta on kyse?

- Olemme Maijan kanssa tunteneet toisemme pian 20 vuoden ajan. Olemme harjoitelleet ja leireilleet yhdessä lukemattomia kertoja, ja viime vuosina myös syksyisestä Lapin vaelluksesta on muodostunut perinne. Idea Transalpine-Runiin osallistumisesta taidettiin lausua ensimmäisen kerran ääneen viime syksynä Karhunkierroksella - kun jälleen kerran meistä tuntui, että matka loppui kesken! Transalpine-Runin formaatti innosti meitä molempia. Kun saimme vielä sponsoriksemme Maijan seikkailujoukkueen Buff Thermocoolin, niin haave Alpeille lähtemisestä alkoi saada konkreettisia muotoja. Ja nyt starttiin on enää pari päivää aikaa!

- Kyseessä on siis kahdeksan päivän etappijuoksu, joka toteutetaan parikilpailuna. Etappien pituuden vaihtelevat noin 30-50 kilometrin välillä. Tosin yhtenä päivänä juostaan 6,2 kilometrin "mäkisprintti" - mutta nousua siinäkin on 936 metriä. Koko reitille Saksan Oberstdorfista Itävallan ja Sveitsin kautta maaliin Italian Latschiin tulee mittaa noin 273 kilometriä ja kokonaisnousua kertyy huimat noin 15 500 metriä.

- Kilpailu vaikuttaa erinomaisesti organisoidulta. Startti tapahtuu joka päivä yhteislähtönä klo 8. Kisajärjestäjien on määrä kuljettaa tavaramme aina etapin maaliin, jossa jokainen kisapäivä huipentuu yhteiseen pastapartyyn. Juoksun aikana kannamme reppuja, joissa täytyy olla sääntöjen määräämä vähimmäissisältö, kuten sateenpitävä takki ja pitkälahkeiset housut, ensiapuvälineitä ym. Kisareitin varrella on huoltopisteitä, joten kaikkea juoksun aikana tarvitsemaamme energiantäydennystä ei tarvitse kantaa mukana.

Miten valmistautuminen kisaan on sujunut? Oletteko asettaneet tavoitteita kilpailun suhteen?

- Toki tällaiseen kilpailuun voisi valmistautua erittäinkin lajispesifisti, mutta me taidamme mennä pääasiassa "vanhoilla juoksupohjilla". Omaa valmistautumistani ovat olleet esimerkiksi heinäkuussa Sveitsin matkalla tehdyt juoksulenkit (osa teknisillä vuoristopoluilla), Helsinki City Maratonin juokseminen ja varusteiden (kuten maastojuoksukenkien, juoksurepun ja teleskooppisauvojen) hankkiminen ja pienimuotoinen testailu. Maija on heinäkuisen triathlonin puolimatkan jälkeen keskittynyt enemmän juoksuun ja käynyt treenaamassa ylä- ja alamäkijuoksua mm. Syötteellä.

- Lähdemme matkaan nöyrin, mutta päättäväisin mielin. Kilpailu muita naisjoukkueita vastaan ei ole meillä ensisijaisesti mielessä, vaan lähdemme keskittymään omaan suoritukseemme. Toki iltaisin varmasti tulee tutkittua etappien tuloksia. Muiden vauhdin suhteessa omaan vauhtiin näkee sitten kilpailun edetessä. Tällaisessa ultrajuoksussa maaliin pääsy on varmasti jokaiselle siihen kykenevälle parille jo voitto itsessään. Upeita maisemia, ikimuistoisia elämyksiä ja enemmän naurua kuin hammasten kiristelyä matkan aikana - siihen pyrimme!

Tsemppiä matkaan!

Transalpine-run 3.-10. syyskuuta

>>Tulospalvelu
Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri