550x90

Alexander Stubb paransi maratonennätystään Frankfurtissa

Alexander Stubb viihtyy myös triathloneilla. Kuvassa hän osallistuu Vierumäen Finntriathlonille. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Alexander Stubb viihtyy myös triathloneilla. Kuvassa hän osallistuu Vierumäen Finntriathlonille. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Aiempi ennätys parani yli kolmella minuutilla.

Innokas kestävyysurheilulajien harrastaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb juoksi sunnuntaina Frankfurtin maratonilla oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Kellot pysähtyivät aikaan 3.08.13 ja tämä on uusi ennätys tiettävästi yli kolmella minuutilla. Viime vuonna syyskuussa Stubb juoksi Berliinin maratonilla ajan 3.11.24.

Stubbin bruttoaika Frankfurtissa oli 3.08.26. Bruttoaika on kilpailijan aika lähtölaukauksesta maaliintuloon. Nettoaika käynnistyy kun juoksija ylittää lähtöviivan. Suurilla massamaratoneilla lähtölaukauksen ja lähtöviivan ylittämisen välillä saattaa kulua pidempikin aika.

Ensimmäiseen puolikkaaseen Stubb käytti aikaa 1.29.46. Toinen puolikas kulki aikaan 1.38.28. Kilometrivauhdiksi muodostui keskimäärin 4.28/km.

Juoksuun osallistuneen noin 130 suomalaisen joukossa Stubb oli 27:s. Kaikkien osallistujien joukossa Stubb juoksi sijalle 1321 miesten joukossa. Kaikkiaan maratonille osallistui noin 10 000 juoksijaa.

Katso suomalaistulokset tästä.


Premiumsport.fi

ulvang banneri