Ville Lampinen juoksi ennätyksensä New Yorkissa

Ville Lampinen Kalevan Kisoissa. Kuva: Jarno Maimonen

Ville Lampinen Kalevan Kisoissa. Kuva: Jarno Maimonen

400 ja 800 metrin juoksujen Suomen mestari Ville Lampinen Vantaan Kenttäurheilijat -58:sta avasi hallikautensa New Yorkin Staten Islandilla erinomaisesti. Lampinen juoksi lauantaina 800 metrillä uuden halliennätyksensä 1.50,71.

Villanovan yliopistossa opintonsa aloittanut 21-vuotias Lampinen sijoittui kolmanneksi kilpailussa, jonka voitti irlantilainen Harry Purcell. Suomalaisista on viimeksi jyrkkäkaarteisella halliradalla Lampisen tulosta nopeammin juossut Robert Rotkirch seitsemän vuotta sitten.

22-vuotiaiden nuorten ikäluokassa Lampisen tulos on kautta aikain Suomen kolmanneksi paras hallitulos. Nopeammin ovat tässä iässä juosseet vain Niklas Rehula vuonna 1985 ja Ari Suhonen vuonna 1987.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden maajoukkuekaksikon Henri Mannisen ja Jaakko Niemisen piti osallistua sunnuntaina kansainväliselle puolimaratonille Floridassa – mutta kilpailu peruutettiin tornadon vuoksi. Rajuilma toi kaduille tulvan, kaatoi sähkölankoja ja toi ympärille niin paljon rojua, että järjestäjät eivät voineet taata kilpailijoiden turvallisuutta.

2016 Great Dane Classicin tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri