550x90

Pettynyt virkamies juoksi puolimaratonin alle 67 minuuttiin – puku päällä ja kravatti kaulassa

Yuki Kawauchi Moskovan MM-maratonilla. Tuolloin hänellä oli puvun sijaan Japanin edustusasu yllään. Kuva: Anders Sjögren/Deca Text&Bild

Yuki Kawauchi Moskovan MM-maratonilla. Tuolloin hänellä oli puvun sijaan Japanin edustusasu yllään. Kuva: Anders Sjögren/Deca Text&Bild

Japanilainen tähtijuoksija kertoi hikoilleensa puvussa.

Nousevan auringon maassa todistettiin viikonloppuna se, ettei juoksussa hyvät tulokset ole aina kiinni varusteista. 

Japanissa juoksuilmiöksi kohonnut Yuki Kawauchi yritti päästä edustamaan maataan Rion olympiamaratonille reilu viikko sitten juostuissa karsinnoissa. Lake Biwa Mainichi –maratonilla hän sijoittui japanilaisten joukossa vasta viidenneksi. Aika 2.11.53 oli muutenkin japanilaisittain vaatimaton, joten odotettavissa on, ettei Kawauchia nähdä Riossa. Tulos oli 29-vuotiaalle miehelle varmasti suuri pettymys, sillä hän jäi niukasti olympiajoukkueen ulkopuolelle myös Lontoon kisoissa.

Kawauchi purki pettymystään viikkoa myöhemmin kotikaupungissaan Kukissa, jossa järjestettiin sunnuntaina puolimaraton. Juoksijan uransa ohella 8,5 tuntia päivässä töitä virkamiehenä tekevä Kawauchi halusi näyttää kirjaimellisesti, miksi hänet tunnettaan maassa "virkamiesjuoksijana". Hän nimittäin juoksi puolimaratonilla tumma puku päällä ja kravatti kaulassa. Tässä varustuksessa hän sijoittui kilpailun kolmanneksi ajalla 1.06.42.

Varustukseen ja viikon takaiseen maratoniin nähden aikaa voidaan pitää erinomaisena. Kawauchi olisi rikkonut suorituksellaan virallisen puku päällä juostun puolimaratonin maailmanennätyksen 1.24.41 reilusti, mutta Kukin puolimaratonin reittiä ei ollut virallisesti mitattu. Siispä yhdysvaltalaisen Gihan Amarasiriwardenan ennätys jäi voimaan.

- Olen tyytyväinen, että rikoin Guinnessin ennätyksen edes epävirallisesti. Hikoilin todella paljon ja väsyin, mutta väki reitin varrella tykkäsi tästä, Kawauchi kertoi Japan Running News-blogin mukaan.

Viikolla japanilainen virkamies huhkii jälleen konttorissa, mutta tulevana sunnuntaina hän juoksee seuraavan puolimaratoninsa Taiwanissa.

Kuvia miehen juoksusta voi katsoa Japan Running News-blogista.

-Juho-Veikko Hytönen


Premiumsport.fi

ulvang banneri