Wille Keihänen kolmanteen Pirkan hölkän voittoon

pirkanholkkalahto2011_introWille Keihänen ja Stina Haikka ottivat voitot hienossa säässä juostussa Pirkan hölkässä. Valkeakoskelta Tampereelle juostava Pirkan hölkkä on järjestetty vuodesta 1970 ja tänä vuonna mukana oli noin 1800 juoksijaa.

pirkanholkkalahto2011Pirkan Hölkän lähtö. Kuva: Jarno MaimonenWille Keihänen ja Stina Haikka ottivat voitot hienossa säässä juostussa Pirkan hölkässä. Valkeakoskelta Tampereelle juostava Pirkan hölkkä on järjestetty vuodesta 1970 ja tänä vuonna mukana oli noin 1800 juoksijaa.

Miesten voittokamppailu käytiin Wille Keihäsen ja David Brickhill-Jones välillä. "BJ" oli jo loppupuolella karussa, mutta lopussa Keihänen oli vahvempi.

- Ihan hyvä fiilis! Alussa juoksu ei tuntunut mitenkään hyvältä. Lähdimme 3.30 vauhtia. Ei siis mitenkään liian kovaa tai kevyesti. Semmoista tasaista menoa se taisi olla koko matkan. Jäin Davidista noin minuutin verran polkupätkillä, mutta sain hänet kiinni 28 kilometrissä, ja lopussa tuli sitten toi ero, kommentoi iloinen voittaja.

bj_ja_wk_pirkanholkkaBJ ja Wille Kausjärvellä. Kuva: Jarno Maimonen

Keihänen kertoi pitävänsä Pirkan hölkästä ja uskoo, että tapahtumalla olisi myös kasvupotentiaalia.

- Ilma on mitä mainion ja reittikin hyvässä kunnossa, mitä nyt vähän liejuinen. Pidän Pirkan hölkästä. Toki lähtöaika voisi olla myöhäisempi. Uskoisin, että pelkästään Helsingistä tulisi 2000 juoksijaa lisää, mikäli lähtö olisi vaikka vasta kello 11:00. Muuten, missä se kiulu on? Ei kai kukaan ole saanut siihen kolmatta kiinnitystä ennen minua, kyseli Keihänen.

Kilpailun kakkonen David Brickhill-Jones on esittänyt kesän aikana vahvoja otteita kaikissa juoksukisoissa, mihin on osallistunut. Baarimikkona työskentelevä "BJ" tuli hölkkään lyhyillä yöunilla.

- Tulin kolmelta yöllä töistä ja kuudelta piti herätä ja lähteä kohti Valkeakoskea.

Kuukausi sitten naimisiin mennyt Austaraliasta lähtöisin oleva britti toivookin löytävänsä paremmin urheiluun soveltuvia töitä.

- Tulen jatkossakin asumaan Suomessa, mutta jokin muu työpaikka pitää löytää, kertoo BJ. Tässä vinkki työnantajille, jos yrityksesi tarvitsee englanninkielentaitoista, kestävyysurheilun tuntevaa ja kansainväliset kontaktit omaavaa BJ:tä töihin.

BJ:n harjoittelu on rankasta työtä huolimatta kovaa.

- Harjoittelen enemmän kuin suomalaiset, useimmiten kaksi kertaa päivässä. Saatan juosta syksyn aikana vielä joitakin kisoja. Ainakin juoksen Rasti-Kurikan joukkueessa aloitusosuuden ensi viikonloppuna 25manna-viestissä Ruotsissa. Talven tullen kovennan harjoittelua entisestään, paljastaa BJ.

Riipinen nopein hiihtäjä

Jo viidettätoista kertaa Pirkan hölkkään osallistunut Hannu Riipinen oli jälleen nopein hiihtäjä ennen Aki Ijästä. Toijalan Vauhdin mies otti voiton M40-sarjassa. Riipinen kertoi harjoitelleensa kesän pääosin soutaen ja pyöräillen.

- Elokuun alusta olen juossut enemmän, ehkä noin 50-60 kilometriä viikossa, kertoo Riipinen.

Edelleen kansallisten kisojen tuloslistan kärkipäästä löytyvä Riipinen ei osannut tarkkaan arvioida ensi talven kalenteriaan.

- Kyllä tässä edelleen kisoissa käydään, sen mukaan mitä kunto antaa myöten, sanoo Riipinen

Stina Haikka voitti naisten sarjan

haikkastinapirkanholkkaStina Haikka. Kuva: Jarno MaimonenNaisten sarjan voittoon juoksi vahvalla loppuvedolla Forssan Salaman Stina Haikka ajalla 2.22.01. SM-maratonilla kolmanneksi juossut Haikka ratkaisi kisan edukseen viimeisellä kahdella kilometrillä.

- Huh, tuntui tosi raskaalta! Puolivälissä oli vaikeaa ja toiseksi juossut Jaana sai minut siinä kiinni. Ajattelin, että lähden häntä seuraamaan ja onneksi oloni helpottui matkan edetessä. Kaltaiselleni maantiejuoksijalle vauhti maastossa tuntui tosi kovalta. En olisi ilman hyvää peesiä kyennyt metsässä juoksemaan noin kovaa. Tämä oli ensimmäinen kertani Pirkassa. Kokemus oli raskas, mutta ilman muuta ensi vuonna uudestaan.

Toiseksi tuli Tampereella asuva Jaana Mäkiranta 2.22.45.

- Sain Stinan kiinni 14 kilometrissä. Hän oli lopussa parempi tänään. Viime vuonna jaksoin juosta Pirkassa 25 kilometriin. Tänään maaliin asti. En ole tätä pidempiä kisoja juossut aiemmin, lähinnä vain puolikkaita, kommentoi Mäkiranta.

Naisten kolmas Tiina Boman oli tyytyväinen juoksuunsa.

- Tämä oli harjoitteluun nähden ihan ok juoksu. Arvelin juoksevani noin 2:30-aikaan ja se oli hyvin arvioitu (2:30:17), kommentoi juoksun jälkeen puhelimitse tavoitettu Boman.

Tiinan tulevan kauden harjoittelu- ja leirisuunnitelmat menivät uusiksi ja kun aviomies ja valmentaja Antti Hagqvistilla todettiin leukemia reilu kuukausi sitten. Ensimmäiset hoidot ovat takana ja suunta on oikea. Hevoskuuri.fi toivottaa blogistilleen voimia rankkoihin hoitoihin.

>>Tulokset Pirkan hölkän sivuilla

-Jarno Maimonen ja Petri IkävalkoKuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri