550x90

Henri Ansio ja Jaana Leivo Bodom Trailin ykköset

Henri Ansio piti haastajat takanaan helatorstain Bodom Trailissa. Kuva: Aapo Laiho

Henri Ansio piti haastajat takanaan helatorstain Bodom Trailissa. Kuva: Aapo Laiho

Suosikit pitivät pintansa helatorstaina juostussa Bodom Trailissä, kun sekä Henri Ansio että Jaana Leivo näyttivät haastajilleen, että viime vuoden kokonaiskilpailun voittajan päänahka ei helpolla irtoa.

Kovassa kevätkunnossa oleva Ansio rallatteli 21 kilometrin voittoon uudella reittiennätyksellä 1.31.36. Suunnistajien mainetta puolusti kakkossijalla Antti Parjanne (+50 sek.) ennen hiihtäjä Janne Monosta (+1.36).

- Eka puolikas tunnusteltiin Antin ja Jannen kanssa kolmestaan. Minulla oli matkalla lieviä vatsavaivoja, mutta siitä huolimatta lisäsin toisen kierroksen alun nousuissa vauhtia ja eroa tulikin heti 10-15 sekuntia. Sen jälkeen pystyin jo hieman taktikoimaan ja säätelemään vauhtiani, Ansio kertasi kilpailun ratkaisuhetkiä.

Parjanne puolestaan totesi edellisten viikkojen flunssan vieneen terävimmän kunnon, mutta ylisti Bodom Trailia kokemuksena, vaikkei itse aivan pystynyt parhaimpaansa.

Ansio on juossut kevään aikana uudet maantie-ennätyksensä sekä puolimaratonilla että kympillä. Kaikki lupaa siis hyvää tuleviin kisoihin.

- Nyt on yksi päivä aikaa palautella ennen Sandis Trailia. Ensi viikolla on sitten Helsinki City Run ja jos palautuminen on onnistunut, niin siellä voisi yrittää uutta puolikkaan ennätystä, ahkerana kilpailijana tunnettu Ansio kertoi ohjelmastaan.

BodomtrailTop3ALBodom Trailin miesten kärkikolmikko Henri Ansio (kesk.), Antti Parjanne (oik.) ja Janne Mononen. Kuva: Aapo Laiho

Leivo jätti Oravamäen taakseen

Naisten 21 kilometrillä odotettiin Leivon ja Maija Oravamäen välistä kaksintaistelua. Sellainen saatiinkin, ja Oravamäki tippui Leivon kyydistä vasta kisan jälkipuoliskolla. Maalissa kaksikon eroa oli 1.14 Leivon eduksi.

- Tämä antoi hyvän buustin tuleviin kisoihin, sillä Maijan voittaminen oli tavoitteena. Kyseessä oli kolmas puolikkaani lyhyen ajan sisään eli nyt on ollut aika tiukka tahti. Sandis Trailin jälkeen pitää himmailla Karhunkierrosta varten, kellot Bodomilla aikaan 1.52.15 pysäyttänyt Leivo suunnitteli.

LeivoJaanaBodomTrailALBodom Trailin naisten ykkönen Jaana Leivo. Kuva: Aapo Laiho

12 kilometrin matkan selvittivät nopeimmin hiihtäjät Maija Hakala (58.46) ja Aki Kauppinen (51.23). Nuorten kuudella kilometrillä ensimmäisenä maaliin ehti 11-vuotias Juho Länsiluoto (34.48) juuri ennen Minja Nietulaa.

Buff Trail Tourin toinen osakilpailu on toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä NUTS Karhunkierros.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri