Reittiennätykset murskaksi Chicagossa ja Eindhovenissa


eindhoveintroSunnuntaina pidettiin kerrassaan hurjaa vauhtia maailman maratoneilla.

eindhoven2011 Jafred Chirchir Kipchumba voitti Eindhovenin maratonin ajalla 2.05.48. Kuva: Eindhoven marathon Kenian Moses Mosop voitti odotetusti Chicagon maratonin. Bostonissa keväällä hurjan ajan 2.03.06 juossut Mosop ratkaisi kisan Chicagossa 30 kilometrin jälkeen, jolloin kärkiryhmä hajosi atomeihin. Mosop saikin juosta loppumatkan ylhäisessä yksinäisyydessään ja rikkoi kirittäjien puuttuessakin reittiennätyksen voittoajallaan 2.05.37. Toiseksi juoksi Kenian Wesley Korir 2.06.14 ja kolmanneksi Bernard Kipyego 2.06.29. Isäntämaan Yhdysvaltain Ryan Hall oli viides kelpo ajalla 2.08.04.

- Vaikein kohta kisan aikana oli 35 kilometrin kohdalla. Minulla on ollut jalan kanssa vaikeuksia, ja kuten eilen kerroin, niin lähdin täällä juoksemaan vain reittiennätystä, en maailmanennätystä. Kiitos Chicagon yleisölle: kannustus antoi lisäenergiaa, kun aloin väsyä. Kiitos kaikille!, iloisti Moses Mosop.

Naisten maratonilla nähtiin Paula Radcliffen suoritusten jälkeen kaikkien aikojen toiseksi kovin naisen juoksema maratonaika 2.18.20, kun Venäjän Liliya Shobukhova lunasti kolmannen Chicagon maratonin voittonsa uudella Venäjän ennätyksellä. Etiopian Ejegayehu Dibaba juoksi maratonin ensikertalaiseksi huikean loppuajan 2.22.09 ja sijoittui kisan toiseksi. Japanin Kayoko Fukushi onnistui viimein juoksemaan maratonin siedettävästi loppuun saakka. Fukushi paransi ennätystään vaivaiset 16 minuuttia aikaan 2.24.38.

- Olen iloinen siitä, että juoksin uuden Venäjän ennätyksen, ja on hienoa olla ensimmäinen mies tai nainen, joka on pystynyt voittamaan chicagon maratonin kolme kertaa putkeen. Tänään kaikki meni täydellisesti: sää oli loistava, vauhdittajat juoksivat tasaisesti ja juoksu tuntui hyvältä koko matkan maaliin asti, kommentoi kisaansa Liliya Shobukhova.

>>Tulokset

Myös Eindhovenin maratonilla Hollannissa kenialaiset pitivät hurjaa vauhtia. Voittoon pinkoi Jafred Chirchir Kipchumba ajalla 2.05.48! Toiseksi juoksi Nathaniel Kipkosgei 2.06.28 ja kolmanneksi Mike Kipyego 2.06.48. Kahdeksan ensimmäistä miestä alitti 2.09.00! Naisten maratonilla Kenian Georgina Rono kohensi reittiennätystä lukemiin 2.24.33. Etiopian Shitaye Bedaso oli toinen 2.25.09 ja Feyese Tadese Boru kolmas 2.25.20. Hollannin kenialainen Hilda Kibet oli viides ajalla 2.26.36.

>>Tulokset

 


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri