Runteqin Zoi on puhtaasti kotimainen tuote

Zoi toimii älypuhelimeen ladatun sovelluksen kautta.

Zoi toimii älypuhelimeen ladatun sovelluksen kautta.

Suomalainen Runteq on tuomassa markkinoille juoksutekniikkaa analysoivan Zoi –laitteen uusimman version. Toimitusjohtaja Tommi Ojalan mukaan laite pistää juoksijat pohtimaan omaa juoksutekniikkaansa aivan kuten sykemittari ohjaa juoksijan tehoa ja harjoitusten suunnittelua.

Runteq on pieni kolmen henkeä työllistävä yritys, mutta yhtiön taustalla toimii isompi joukko. Yhtiöllä on 63 osakkeenomistajaa ja hallitus. Osakkeenomistajat ovat yksityishenkilöitä ja pieniä yrityksiä. Etenkin hallitus on aktiivisesti viemässä yritystä ja sen tuotteita eteenpäin.

- Taustallamme on erilaisilta elämän osa-alueilta tulevia ihmisiä, jotka haluavat olla mukana liikuntateknologiassa. Löytyy lääkäreitä, fysioterapeutteja ja juoksuvalmentajia, Ojala luettelee esimerkkejä.

Laitetta on käytetty muun muassa Tampereella testaus ja kuntoasema TesKussa ja yritys tekee myös yhteistyötä EM-puolimaratonille valitun Jarkko Järvenpään kanssa, joka käyttää laitetta. Laitteen käytölle on myös kansanvälistä kiinnostusta.JarvenpaaJarkkoZoiJarkko Järvenpää on yksi laitteen käyttäjistä.

Runteq ja sen tuotteet ovat lähes sataprosenttisesti kotimaisia. Laite suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Vain muutamat osat tuodaan ulkomailta sen vuoksi, ettei niitä Suomessa tehdä.

Ojalan mukaan tällä hetkellä liikuntateknologiassa trendinä on se, että laitteista tehdään mittarien sijaan opastajia. Ei riitä, että annetaan dataa, vaan laitteen on myös kerrottava mitä käyttäjän on seuraavaksi tehtävä kehittyäkseen.

Zoin kohdalla tuotteen oheen on tarkoitus tuoda ohjeita erilaisiin juoksutekniikkaharjoituksiin sekä muun muassa pakaroiden aktivointiin, joka monella on syyllinen huonoon juoksutekniikkaan. Lisäksi laitteen antamaa dataa on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa vieläkin tehokkaammin.

- Oman kehityksen seuranta on se asian suola. Tämä on tutkimusmatka omaan juoksemiseen, Ojala kertoo.

-Juho-Veikko Hytönen

Runteqin sivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri