Manninen reittiennätykseen Kankaanpään puolimaratonilla

kankaanpaamaraton2011introKankaanpäässä juostiin kotimaisittain hyvätasoinen puolimaraton.

kankaanpaamaraton2011introHenri Manninen johtaa. Järvenpää, Toivola ja Hramov seuraavat. Kuva: Jarno MaimonenKankaanpään maratontapahtuma käytiin upeassa syyssäässä lauantaina. Niinisalon ala-asteelta lähti matkaan kympille, puolimaratonille ja maratonille yhteensä hieman verran vajaat 600 juoksijaa. Tapahtuma onkin vakiinnuttanut paikkansa yhtenä maamme suosituimmista maratoneista.

Mannisen loistava maratonkenraali

Puolimaratonilla intouduttiin odotusten mukaisesti kotimaisittain vallan hurjaan vauhtiin. Nelikko Henri Manninen, Jarkko Järvenpää, Pekka Toivola ja venäläinen huippusuunnistaja Andrei Hramov irtautuivat heti alussa muusta juoksijaporukasta omille teilleen. Alkukilometrit sujahtivat 3.05 min/km vauhdilla.

Mannisen lisätessä pökköä pesään jakaantui kärkinelikko pian kahtia. Kuuden kilometrin kohdan Manninen ja Järvenpää saavuttivat noin 18.30 ajassa, Toivolan ja Hramovin ohittaessa kyseisen kuvitteellisen väliaikapisteen noin kymmenen sekunnin kuluttua kärkikaksikon jälkeen.

kankaanpaamaraton2011Puolimaratonin lähtö. Kuva: Jarno MaimonenEnnen ensimmäisen 10.55 kilometrin kierroksen täyttymistä oli Järvenpäänkin jäätävä Mannisen vauhdista. Kympin väliaika oli Mannisella noin 30.40, ja tässä vaiheessa ero Järvenpäähän oli kasvanut noin 15 sekunniksi. Ero kasvoi toisella kierroksella vielä reilun minuutin lisää, ja Manninen ylitti maaliviivan puolitoista minuuttia ennen Järvenpäätä uudessa henkilökohtaisessa ennätysajassa 65.52. Voittoaika oli myös uusi reittiennätys, ja nopein Suomessa tänä vuonna juostu puolimaratonin aika, mikä kerrytti Mannisen palkintopotin ylimääräisin bonuksin aina 1450 euron arvoiseksi.

- Ennätys tuli! Alla on kolme kovaa harjoitusviikkoa, ja tälläkin viikolla tiistain ja torstain kovat treenit, joten siihen nähden olen juoksuuni tyytyväinen. Täytyy myöntää, että palkintorahat olivat suurin motivaationi juosta tänään näin kovaa. Nyt alkaa keventely kahden viikon kuluttua juostavaan Frankfurtin maratonille. Tavoitteeni on Lontoon olympialaisten B-raja 2.18, tarinoi Henri Manninen.

Toiseksi juossut  Jarkko Järvenpää teki myös uuden ennätysajan 67.22. Kärkikaksikon takana Toivola ja suunnistaja Hramov taittoivat taivalta rinta rinnan aina 15 kilometriin saakka, jolloin Toivolan meno äityi hetkellisesti liian tukalaksi. Hramov kykeni ylläpitämään vauhtinsa loppuun asti ja piti kolmannen sijansa ajalla 67.44. Toivola oli neljäs ennätyksellään 67.53.

- Tämä oli ensimmäinen puolimaratonin kilpailuni. Enkö juossutkin aika kovaa? Yllätyin vauhdistani, koska en ollut valmistautunut kisaan mitenkään erityisesti. Loppu tuntui raskaalta, ja varsinkin pohkeissa. Pidin kuitenkin kolmannen sijani. Ensi vuonna palaan paremmin harjoitelleena, kommentoi kisaansa kuusinkertainen suunnistuksen maailmanmestari Andrei Hramov.

kankaanpaamaraton2011bNina Chydenius voitti naisten puolimaratonin. Karoliina Kaasalainen (790) oli toinen. Kuva: Jarno Maimonen Kalevan kisojen kympillä viidenneksi ja vitosella kuudenneksi juossut Nina Chydenius voitti naisten puolimaratonin uudella ennätyksellään 1.21.29.

- Tämä oli ensimmäinen puolimaraton, mitä olen juossut lajinvaihdon jälkeen. Silloin kun olin uimari, olen juossut puolikkaan 1.31. Ihan hyvä juoksu. Vetoapua olisi saanut olla enemmän. Ensimmäiset kahdeksan kilometriä sain apuja muilta juoksijoilta, mutta sen jälkeen jouduin juoksemaan yksin, kertoi Nina Chydenius.

Maamme kärkikävelijä Karoliina Kaasalainen oli toinen ajalla 1.23.38.

- Ei se hyvin mennyt! Pari vuotta sitten juoksin kovempaa, arvioi suoritustaan Karoliina Kaasalainen.

Kinnunen kirmasi kympillä

Kymmenen kilometrin kilpailun lähtöviivalla nähtiin myös kilpakävelijä Jarkko Kinnunen –tällä kertaa juoksijana. Jussi Nurmen (33.59) voittamassa kisassa Kinnunen sijoittui hienosti toiseksi.

- Juoksu tuntui hirveältä verrattuna kävelyyn. Iskutus tekee sen. Olen kävellyt kympin kilpaa alle 40 minuutin. Monet ovat kyselleet, mitä se menisi juosten. Nyt voin viimeinkin sanoa, että 34.14, naurahti kympillä toiseksi sijoittunut kävelijämestari Jarkko Kinnunen.

>>Tulokset 


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri