Hämäläinen: Jukan tavoitteena juosta entistä kovempaa

keskisalointroJukka Keskisalon valmentaja Ismo Hämäläinen valottaa Hevoskuurille hieman mennyttä kautta ja sekä tulevan kauden suunnitelmia.

keskisalo091111Jukka Keskisalo: Kuva: Jarno MaimonenJukka Keskisalon viime kausi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Harjoituskautta sävyttivät vammat eikä kilpailukaudella päästy missään vaiheessa tavoitevauhteihin. Kauden parhaansa (8:26.45) Keskisalo juoksi heinäkuun lopussa Lapinlahden eliittikisoissa. Keskisalon valmentaja Ismo Hämäläinen valottaa Hevoskuurille hieman mennyttä ja tulevaa.

Vammat sävyttivät harjoituskautta

Keskisalon kausi päättyi vuonna 2010 vammoihin kun selässä todettiin murtuma ja nivusen repeämää korjattiin leikkauksella. Harjoituskausi pääsi kuitenkin käyntiin, kunnes Keskisalon jalkapöytä murtui Botnia Gamesissa helmikuussa.

- Harjoituskaudesta 10-12 viikkoa voidaan laskea toipumis- tai kuntoutusjaksoiksi. On selvää, että kesää ajatellen kovavauhtisia ja iskuttavia harjoituksia tuli liian vähän, pohtii Hämäläinen.

Keskisalo ei leireillyt keskikesällä korkealla, kuten yleensä.

- St. Moritzin leiri jätettiin pois kalenterista, koska Jukalla ei ollut valmiuksia lähteä sinne. Korkealla mentäessä pitää vireystilan ja kunnon olla kohdallaan, valottaa Hämäläinen.

Tiedustellessa, olisiko jotain voitu tehdä jälkiviisaana toisin kauden aikana, Hämäläinen vastaa:

- Toki aina jotain olisi voinut tehdä toisin. Ehkä jossain vaiheessa tehtiin liikaa kuormituksen iskutuksen puolesta siihen nähden, että valmiuksia ei ollut tarpeeksi.

Luvassa jälleen pitkiä jaksoja korkealla

Jukka Keskisalon harjoittelukausi on lähtenyt hyvin liikkeelle.

- Jukka on tällä hetkellä suhteellisen ehjä. Noudattelemme vuonna 2009 hyväksi koettua kuormituksen ja rytmityksen perusrunkoa. Lähinnä lisähuomiota kiinnitetään voima- ja kimmoisuusominaisuuksien puolelle, paljastaa Hämäläinen tulevaa harjoittelua.

hamalainen091111Ismo Hämäläinen. Kuva: Hevoskuuri.fiKeskisalo on harjoitellut vuosien saatossa runsaasti korkealla ja ja tulevalla kaudella luotetaan jälleen tuttuihin paikkoihin.

- Jukka lähtee tämän kuun 14. päivä Etelä-Afrikkan Potschefstroomiin yhdessä 40 muun suomalaisyleisurheilijan kanssa. Paikka on 1600 metrin korkeudessa, joten korkeutta tärkeämpää on hyvät olosuhteet. Tammikuussa on vuorossa jälleen Etelä-Afrikka ja tällä kertaa vanha tuttu Dullstroom. Maaliskuun alussa Jukka suuntaa Pohjois-Amerikkaan Flagstaffiin, kertoo Hämäläinen.

Tulevana kautena kaksi isoa kisaa ja yksi tavoite

Tuleva vuosi on yleisurheilun supervuosi kun sekä EM-kilpailut että olympiakilpailut käydään ensimmäistä kertaa samana vuonna. Hämäläisen mukaan aikataulutus on tulevana vuonna iso haaste.

- EM-kilpailut Suomessa ovat iso asia. Ne käydään jo kesäkuun lopussa, joten kunnossa on oltava aiemmin. Vauhtia haetaan keväällä Jenkkien kisaturneelta. Sekä EM-kisoissa että olympialaisissa voi olla molemmissa kunnossa. Aika ja tilanne näyttää sen, mitä kisojen välissä tehdään. Mahdollisesti Jukka tekee lyhyemmän jakson St. Moritzissa, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, sanoo Hämäläinen.

Konkreettisia sijoitustavoitteita kaksikko ei ole kisoihin asettanut. Sen sijaan Jukan tavoitteena on juosta entistä kovempaa.

- Sijoitustavoitteet ovat vaikeita, mutta jos harjoituskausi onnistuu, toteutuu myös tavoite juosta entistäkin kovempaa, uskoo Hämäläinen.

Hevoskuuri toivoo Jukalle onnistunutta harjoituskautta. Penkkiurheilijoiden kannattaa merkata punakynällä kalenteriin 26.6. ja 5.8.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri