Johanna Lehtinen juoksi PM-hopeaa

Suomalaisnaiset menestyivät mainiosti maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Uddevallassa. Joensuun Katajan Johanna Lehtinen palkittiin hopeamitalilla ja Nummen Kipinän Viivi Rantanen junioreiden kultamitalilla.

Suomalaisnaiset menestyivät mainiosti maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Uddevallassa. Joensuun Katajan Johanna Lehtinen palkittiin hopeamitalilla ja Nummen Kipinän Viivi Rantanen junioreiden kultamitalilla.

Estejuoksun Suomen ennätyksen haltija Lehtinen osallistui nyt 32 vuoden iässä ensi kerran maastojuoksun PM-kilpailuihin ja onnistui heti ensi yrittämällä. Hän hävisi mestaruuden vain kuuden sekunnin erolla Norjan Tone Hjalmarsenille. Elina Lindgren oli neljäs 12 sekuntia pronssinaisesta Norjan 41-vuotiaasta Kirsten Melkeviikistä. Sanni Klemelä oli 13:s ja Katarina Skräddar 17:s.

Norjalaismestari Etiopiasta

Miesten 9 kilometrin kilpailussa Norjan Urige Bute oli alusta asti omaa luokkaansa. Hänen voittoaikansa oli 26.51. Ruotsin 22-vuotias Mikael Ekvall hävisi 18 sekuntia. Kolmas oli Norjan 23-vuotias Audun Nordtveit.

32-vuotias Buta on syntynyt Etiopiassa ja sai vasta 31. toukokuuta Norjan kansalaisuuden. Ensimmäiset Norjan mestaruutensa hän kuitenkin voitti jo kuusi vuotta sitten. Viime vuonna hän oli Hampurin maratonilla toinen ajalla 2.09.27.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden estejuoksija Joonas Harjamäki aloitti rohkeasti, mutta uupui loppumatkasta 14:nneksi häviten Butalle 51 sekuntia. Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli toiseksi parhaana suomalaisena 18:s. Kuumetaudin jäljiltä vielä puoliksi toipilas Lahden Ahkeran Jussi Utriainen oli 21:s.

Viivi Rantanen juoksi Pohjolan mestariksi

Nummen Kipinän Viivi Rantanen voitti naisjunioreiden henkilökohtaisen mestaruuden ja Suomi naisjunioreiden joukkuemestaruuden. Hyvää suomalaismenestystä täydensi 19-vuotiaiden juniori-ikäluokkaan vielä kaksi vuotta ali-ikäinen Oona Kettunen Karhulan Katajaisista pronssimitalilla. Lapin Lukon Anette Haukilahti oli seitsemäs ja Uudenkaupungin Kenttä-Karhujen Ilona Välimäki 13:s.

Miesjunioreiden kilpailu päättyi tiukkaan loppukiriin, jonka voitti Tanskan Jeppe Harbøe yhden sekunnin erolla Norjan Kristian Blummenfeltiin ja Tanskan Mads Tærsbøliin. Harbøen voittoaika 6 kilometrin matkalla oli 18.36. Kangasalan Kisan Martti Siikaluoma oli tasaisessa kilpailussa seitsemäs. Kaksi vuotta ali-ikäinen Juho Jumisko Lapin Lukosta sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 15:nneksi häviten voittajalle 31 sekuntia. Joukkuekilpailussa suomalaisjuniorit jätettiin neljänneksi Tanskan viedessä voiton.

>>SUL:n juttu kokonaisuudessaan

>>Kisatulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri