Henri Ansio uusi voittonsa Nuuksion polkumaratonilla - Maija Oravamäki kiisi uuteen reittiennätykseen

Mårten Boström oli miesten maratonin toinen Nuuksiossa. Kuva: Aapo Laiho

Mårten Boström oli miesten maratonin toinen Nuuksiossa. Kuva: Aapo Laiho

Kuudennen kerran järjestetty Nuuksio Classic Trail Maraton, uusi 70 kilometrin ultramatka, sekä lasten ja nuorten Mini Maraton tarjosivat polkuelämyksiä noin 730 juoksijalle lauantaina 2.9.2017 Nuuksion kansallispuiston poluilla.

Päivän komeimman tuloksen teki naisten maratonin voittaja Maija Oravamäki, joka vei matkan nimiinsä uudella reittiennätyksellä 3.49.31. Suorituksen arvoa nostaa se, että reittiin tälle vuodelle tehty parannus toi siihen myös puoli kilometriä lisää matkaa pienillä poluilla.

- Juoksin edellisen kerran Nuuksiossa kolme vuotta sitten ja jossain kohtaa ihmettelin, että on vähän oudon näköistä. Selvisi, että se oli sitä uutta pätkää, joka oli todella hieno. Sai vähän käyttää käsiäkin, Maija kertoi hymyilevänä.

Toisena maaliin saapui Eija Hartikainen (4.06.36) ja kolmanneksi taituroi Julia Silvennoinen, (4.17.56).

Maija Oravamaki Nuuksio Classic 2017 Juha Saastamoinen Maija Oravamäki Kuva: Juha Saastamoinen

Ansiolle kolmas peräkkäinen voitto

Miesten maratonilla Suomen polkujuoksukisoja hallitseva Henri Ansio piti pintansa ja karisti pitkään hyvin kannoilla pysyneen huippusuunnistaja Mårten Boströmin. Ansio saapui maaliin voittajana ajassa 3.15.13. Samalla Ansio varmisti koko BUFF Trail Tourin voiton nimiinsä jo ennen lokakuussa Kolilla juostavaa finaalia.

- Tänään oli kyllä hyvää kisailua koko matkan, ja enempää ei olisi pystynyt puristamaan. Viimeiset viisi kilometriä sai vähän nautiskella, kun kuulin Boströmin tipahtaneen sen verran kelkasta, Ansio kommentoi.

Mårten Boströmin debyytti Nuuksion poluilla toi suunnistuksen maailmanmestarille toisen sijan (3.20.18). Boström kadotti Ansion selän pidettyään matkan puolessa välissä pienen tauon reisien krampattua. Kolmantena maaliin lensi viime vuoden tapaan Simo-Pekka Fincke (3.31.41), joka otti alkumatkan rauhallisesti ja napsi sitten selkiä kiinni tasaiseen tahtiin.

Uusi Nuuksio70 Trail Ultra innosti uusia ultrajuoksijoita

Vuoden uutuus Nuuksiossa oli 70km:n ultrajuoksu, joka houkutteli monia juoksemaan ensimmäisen ultramatkansa poluille. Kisa juostiin Nuuksion laidasta laitaan yhtenä lenkkinä, jolla oli nousua yhteensä reilut 1300 metriä.

Ennakkosuosikkina matkaan startannut Samba Trail Running Clubin Juuso Simpanen juoksi reitille huikean pohja-ajan 6.36.18.

- Kisa ratkesi noin 15 kilometriä ennen maalia, kun Miikka-Pekka Rautiainen osoitti hieman alakuloisuutta ylämäessä. Siinä kohdassa päätin siirtyä kisan kärkeen, Simpanen analysoi.

Ultrareittiä Simpanen kehui todella hienoksi, vaikka kaipaili Nuuksioon hieman suurempia mäkiä.

- Erityisesti toinen lisälenkki oli upeaa, todellista peikkometsää, Simpanen jatkaa.

Miesten ultrasarjan kakkossijan piti maaliin saakka samoin Sambaa edustava Miikka-Pekka Rautiainen (6.41.55). Kolmannen sijan vei Venäjän Maxim Voronkov (6.48.33).

Naisten sarjan Nuuksio70 Trail Ultran voittoon juoksi Pirjo Saukko (8.11.29), jolle Nuuksion polut eivät olleet entuudestaan tuttuja.

- Lähdin lähinnä ylittämään itseäni ja pistämään kaiken peliin. Maasto oli todella hienoa, näihin maisemiin voisi tulla uudestaan vaikka vaeltamaan ajan kanssa, Saukko fiilisteli maalialueella.

Seuraavaksi hän ottaa suunnan kohti Vaarojen Maratonin 86 kilometrin matkaa. Naisten sarjassa toiseksi tuli Mia Tuoriniemi (8.35.38) ja kolmantena maaliin juoksi Petra Poutiainen (9.14.35).

Juuso Simpanen Nuuksio Classic 2017 Juha Saastamoinen Juuso Simpanen Kuva: Juha Saastamoinen

Polkujuoksutapahtumien klassikko

Nuuksio Classic on nimensä mukaisesti suomalaisten polkujuoksutapahtumien klassikko, ja se on osaltaan vahvasti vaikuttanut polkujuoksun suosion kasvuun Suomessa.

- Aivan mahtavaa nähdä kuinka juoksijoiden ja talkoolaisten innostus ja yhteishenki leviää koko ajan. Kisa alkaa kiinnostaa kivasti myös ulkomailla, ja uusi ultrajuoksu antoi tapahtumalle vielä lisää nostetta, iloitsee tapahtuman johtaja Terho Lahtinen.

Yksi Nuuksio Classicin perinteistä on lahjoittaa osa tapahtuman osanottomaksuista hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna lahjoitussumma nousi 7000 euroon, joka luovutettiin Metsähallitukselle alueen polkuverkoston kunnossapitoon.

- Nuuksio Classic on meidän suosikkitapahtuma, koska juoksijoista ei jää maastoon jälkeäkään. Kilpailu tuo Nuuksioon pelkkää hyvää, esimerkiksi iloisia juoksijoita ja uusia pitkoksia ja kunnostettuja soraosuuksia. Lahjoitus on merkittävä lisäys Nuuksion polkujen kunnostuskassaan, Metsähallituksen Minttu Perttula kiittelee.

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri