550x90

Komia Trail Cup päätökseen Seinäjoella – Juha Luoma ja Hennariikka Rahkola päätösosakilpailun nopeimmat

Komia Trail Cup haastoi polkujuoksijoita Seinäjoen poluilla. Kuva: Iivo Kotamäki

Komia Trail Cup haastoi polkujuoksijoita Seinäjoen poluilla. Kuva: Iivo Kotamäki

Luoma puhtaalla sarjalla kokonaiskisan voittoon. Elina Myllymäki naisten ykkönen.

Komia Trail Cup saatiin päätökseen tiistaina, kun kolmas ja päätösosakilpailu juostiin Seinäjoen Rupulivuorella Joupin maastoissa. Kahden ensimmäisen osakilpailun kärkisijat olivat menneet samoihin osoitteisiin, joten niihin ei ollut odotettavissa suuria muutoksia, mutta kolmen joukkoon oli usealla juoksijalla mahdollisuuksia.

Päätösosakilpailun reitti oli kuusi kilometriä mukaillen aikaisempien osakilpailuiden pituuksia. Gream Gym Rupulivuoren osakilpailulla oli kuitenkin nousua 110 metriä, kun aikaisemmissa osakilpailuissa korkeuseroja ei juuri ollut. Järjestäjien toimesta reitille oli määritelty ihanneajaksi 25 minuuttia.

Miesten sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua oli voittanut Ikaalisten Nousevan Voiman suunnistaja Juha Luoma. Naisissa puolestaan molemmat osakilpailut oli voittanut Kalevan kisojen finaalissa 800 metrilläkin esiintynyt Elina Myllymäki Seinäjoen Seudun Urheilijoista.

LuomaJuhaKomiaflowIivoKotamakiJuha Luoma oli Seinäjoen poluilla ylivoimainen. Kuva: Iivo Kotamäki

Miesten kisassa ei yllätyksiä

Miesten kilpailun voitti tuttuun tapaan Luoma, joka karkasi omille teilleen heti alkukiihdytyksessä. Voittoaika oli 25.40 jääden 40 sekuntia ihanneajasta.

- Reitti oli yllättävän rankka, joutui oikein puuskuttamaan, kommentoi nastareilla juossut miesten sarjan voittaja käsiinsä nojaten.

Eroa toiseksi sijoittuneeseen entiseen hiihtäjään Samuli Suokkoon kertyi 3.30. Kolmas oli Rasti-Jussien nuori suunnistaja Mikko Lähdesmäki ajalla 30.04. Kokonaiscupin kärkisijat menivät myös Juha Luomalle ja Samuli Suokolle. Kokonaiskipailussa kolmanneksi sijoittui päätösosakilpailun neljäs Osku Luoma Simunan Sipsuttajista. Hän oli kolmas kahdessa ensimmäisessä tapahtumassa.

RahkolaHennariikkaKomiaflowIivoKotamakiHennariikka Rahkola voitti päätösosakilpailun naisten sarjan. Kuva: Iivo Kotamäki

Naisissa uusi voittaja

Naisten sarjaan saatiin uusi voittaja, kun Jämin Jänteen hiihtäjä Hennariikka Rahkola juoksi voittoon reilun minuutin erolla kellottaen ajan 29.21. Toiseksi kirmasi Turku Trail Runnersin Susanna Kujanpää jättäen kovasti kirineen Elinä Myllymäen taakseen sekunnin erolla. Kokonaiskilpailuln voiton korjasi Myllymäki ennen Susanna Kujanpäätä ja Hanna Suokkoa.

KOMIA Trail Cup järjestettiin ensimmäisen kerran tänä syksynä ja järjestelystä vastasi KOMIA Flow Oy, joka on kolmen suunnistajan perustama yritys. KOMIA Flown tavoitteena on luoda Seinäjoen seudulle kestävyyspainotteisia tapahtumia jatkossakin.

- Perustimme yrityksen, koska homman pyörittämien on helpompaa yrityksen nimissä. Tapahtumat vaativat lupia ja sopimuksia ja näiden sopiminen on luonnollisesti helpompaa erillisen oikeushenkilön nimissä. Tämä ei kuitenkaan ole kenellekään meille leipätyö, vaan teemme tätä puhtaasti rakkaudesta lajiin ja pyrimme pitämään osallistumismaksut minimissään, kommentoi yksi yrityksen perustajista Mikko Patana.

- Ensimmäinen tapahtumamme KOMIA Paukaneva Night Trail keräsi satapäisen osallistujajoukon ja nyt tämä arki-iltaan treeniksi suunnattu tapahtuma sai yhteensä noin 120 starttia kolmessa osakilpailussa reilun kuudenkymmenen eri juoksijan toimesta. Syksyn päättävästä KOMIA Ilkan Polusta on tullut jo paljon kyselyitä. Tämän lisäksi järjestämme talven läpi KOMIA talvijuoksusarjan. Pyrimme vastaamaan kysyntään tarjonnalla, joten muutakin saattaa olla tulossa, Patana summaa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri