Suunnistajat ja pitkän matkan ultrajuoksijat Helsinki City Trailin kärkipaikoilla

Kuva: Poppis Suomela

Kuva: Poppis Suomela

Urbaani polkujuoksukilpailu Helsinki City Trail juostiin lauantaina Helsingin Keskuspuiston syksyisillä poluilla. Matkoina oli tarjolla 24, 14 ja 6 kilometrin matkat. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja juoksijoita starttasi matkaan yhteensä 740.

Pisimmän 24 kilometrin matkan voiton vei MS Parman suunnistaja Artem Popov kovalla ajalla 1.38.23. Toiseksi juoksi Kooveen suunnistuksen maailmanmestari Jani Lakanen ja kolmanneksi ylsi suunnistaja Mikko Patana.

Naisten nopein oli HIFK:n Maria Söderström ajalla 2.03.16. Toisen sijan vei Jasmina Glad-Schreven ja kolmanneksi ylsi niin ikään suunnistaja, Sajaniemen Sonnien Reetta Peltonen.

14 kilometrin matkalla ensimmäisenä maaliin saapui Aki Kauppinen ajalla 58.47. Enemmän ultramatkoilta tuttu Juuso Simpanen oli toinen ajalla 1.00.58 ja Mark Lee kolmas 1.01.19.

Naisten 14 kilometrin voittaja oli SK Pohjantähden maajoukkuesuunnistaja Sofia Haajanen ajalla 1.07.10. Toisen ja kolmannen sijan veivät myös suunnistajat, Tampereen Pyrinnön Sonja Kyrölä ja Kooveen Johanna Hulkkonen.

- Kilpailijat kehuivat kilpailukeskuksen keskeistä sijaintia Eläintarhan kentällä, jonne pääsi julkisilla kulkuneuvoilla. Kilpailureitiltä löytyi urbaanista sijainnistaan huolimatta upeita polkuja juostavaksi eikä edes autoteitä tarvinnut ylittää kuin siltoja pitkin. Reittiä kuvailtiin paikoin nopeaksi mutta sisälsi myös teknisiä osuuksia ja mäkiä, järjestäjien tiedotteessa kerrottiin.

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri